Μολδαβία – Κύπρος 3-1 στο δεύτερο διεθνές φιλικό παιχνίδι

Με ήττα της Εθνικής μας με 3-1 από την αντίστοιχη ομάδα της Μολδαβίας ολοκληρώθηκε ο αποψινός δεύτερος φιλικός αγώνας στο Futsal Arena FMF.

Οι Μολδαβοί όπως είναι γνωστό είχαν κερδίσει και στο χθεσινό φιλικό με 5-1, όμως η σημερινή εικόνα που παρουσίασε η Κύπρος ήταν σαφώς καλύτερη.

Η ομάδα μας ξεκίνησε πολύ καλά το σημερινό παιχνίδι και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για καλύτερο αποτέλεσμα, δυστυχώς

όμως το φινάλε κατέγραψε ήττα.

Ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα, το διπλό φιλικό της Μολδαβίας κατέγραψε χρήσιμα συμπεράσματα και θα βοηθήσουν σε αυτό το καινούριο ξεκίνημα που έγινε με τη συμμετοχή εννέα νέων ποδοσφαιριστών.

Οι φιλικοί αγώνες εντάσσονται στο πλαίσιο της προετοιμασίας των δύο ομάδων εν όψει της συμμετοχής τους στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που θα γίνει τον ερχόμενο Ιανουάριο.

«Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα με πολύ πιο υψηλό επίπεδο από το δικό μας. Ξέραμε από την αρχή ότι η Μολδαβία σε αυτή τη φάση της προετοιμασίας μας δεν ήταν ιδανικός αντίπαλος, όμως το επιλέξαμε για να βγάλουμε σημαντικά συμπεράσματα σε αυτό το νέο ξεκίνημα.

Περιμέναμε ότι θα γίνουν λάθη, ιδιαίτερα στο πρώτο παιχνίδι, όπως ξέραμε ότι μετά που είδαμε τα λάθη μας και τα αναλύσαμε, με σιγουριά αναμέναμε τη μεταμόρφωση της ομάδας προς το καλύτερο, κάτι που αποδείχτηκε στο αποψινό φιλικό.

Υπάρχει ισχυρή πίστη και η απαιτούμενη ποιότητα στην ομάδα και δημιουργούμε τις βάσεις για πρόκριση στα προκριματικά του Ιανουαρίου», ανέφερε αμέσως μετά το τέλος του σημερινού φιλικού ο Ομοσπονδιακός μας προπονητής Άθως Στυλιανού.

Στο πρώτο ημίχρονο οι διεθνείς μας πραγματοποίησαν πολύ καλή παρουσία και πέραν από το γκολ του Κωνσταντίνου Κουλουμπρή στο 11ο λεπτό δημιούργησαν και άλλες καλές φάσεις στην εστία των Μολδαβών και θα μπορούσαν να πάνε στα αποδυτήρια με μεγαλύτερο προβάδισμα.

Δυστυχώς όμως στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους οι Μολδαβοί μέσα σε δύο λεπτά πήραν κεφάλι και η αποστολή της ομάδας μας έγινε πιο δύσκολη.

Στο 22’ ισοφάρισαν με τον Lascu και στο 24’ ο ίδιος ποδοσφαιριστής πέτυχε το 2-1.

Στο 27’ ο Obada, και ενώ οι διεθνείς μας κυνηγούσαν την ισοφάριση, σε γρήγορη αντεπίθεση διαμόρφωσε το 3-1 για τη Μολδαβία.

Κύπρος: Σκαμπύλης, Ομήρου, Κόκκινος, Κοντοδήμητρος, Τσακανιάς (αρχική πεντάδα), Κουλουμπρής, Κουππαρή, Μανώλη, Χατζηγεωργίου, Περικλέους, Στυλιανού, Στεργιόπουλος.

Δεν δόθηκε χρόνος συμμετοχής μόνο στον τερματοφύλακα Πάρι Ψηλογένη καθώς και στον Θεοφάνη Χαρή που δεν ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα