Μογκερίνι: Διαφωνούμε με το διάταγμα του Τραμπ

H Ευρώπη έχει χρέος να είναι ξεκάθαρη με τις ΗΠΑ, ειδικά όταν πρόκειται για θέματα που άπτονται των κοινών θεμελιωδών αξιών μας, τόνισε η Ύπατη Εκπρόσωπος για την Εξωτερική Πολιτική Φεντερίκα Μογκερίνι, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες και σε ειδική συζήτηση για τη διαφαινόμενη πολιτική Τραμπ στο μεταναστευτικό.

“Διαφωνούμε

με την εκτελεστική πράξη Τράμπ που εξεδόθη στις 27 Ιανουαρίου, όπως και πολλοί κάνουν στις ΗΠΑ”, ξεκαθάρισε η Φεντερίκα Μογκερίνι.

Καλωσόρισε ωστόσο το γεγονός ότι οι αρχές στις ΗΠΑ διευκρίνισαν πως η απαγόρευση εισόδου δεν αφορά τους πολίτες της ΕΕ με διπλή υπηκοότητα, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι “αυτό δεν αλλάζει την τελική εκτίμηση της ΕΕ για την εκτελεστική πράξη”.

“Κανείς δεν μπορεί να στερείται των δικαιωμάτων του λόγω εθνικότητας, θρησκείας ή καταγωγής”, είπε η Μογκερίνι. “Γιορτάζουμε την πτώση των τειχών και το κτίσιμο γεφυρών”, σημείωσε η Ύπατη Εκπρόσωπος.

“Το βρίσκω προσωπικά λυπηρό που η εκτελεστή πράξη εξεδόθη τη μέρα μνήμης του ολοκαυτώματος”, θύμισε.

Ξεκαθάρισε ότι “η ΕΕ δεν θα αρνηθεί την είσοδο σε κανέναν που δικαιούται διεθνούς προστασίας”. “Καλώ τον Πρόεδρο των ΗΠΑ να παρατηρήσει καλά τι συμβαίνει στο εσωτερικό της χώρας του”, είπε και κατάληξε καλώντας τις ΗΠΑ σε διεθνή συνεργασία στο μεταναστευτικό και τα υπόλοιπα παγκόσμια ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα