Μνημόσυνο πεσόντων Ιμίων στην Λευκωσία

Η Αυτόνομη Κίνηση Μαθητών Ε.Φ.Ε.Ν τελεί την Κυριακή 31 Ιανουαρίου στον Ιερό Ναό Παναγίας της Φανερωμένης, στη Λευκωσία, το μνημόσυνο των πεσόντων στα Ίμια, Αξιωματικών του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού,

Αντιναύαρχου Χρίστου ΚαραθανάσηΑντιναύαρχου Παναγιώτη ΒλαχάκουΠλοίαρχου Έκτορα Γιαλοψού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΦΕΝ, την 31η Ιανουαρίου, το χειμωνιάτικο εκείνο βράδυ, η Ελλάδα και η Τουρκία έφτασαν στα πρόθυρα πολέμου και βρίσκονταν με το δάχτυλο στην σκανδάλη.

Η προκλητική

Τουρκική στάση στο Αιγαίο και η αδυναμία της Ελληνικής πολιτικής ηγεσίας να αντιμετωπίσει δυναμικά και αποφασιστικά τις Τουρκικές απειλές, οδήγησαν σε μια σειρά από επεισόδια μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας, στις δύο βραχονησίδες.

Κατά την διάρκεια των επεισοδίων αυτών, το Ελληνικό ελικόπτερο που στάλθηκε για να επιβεβαιώσει την παρουσία Τούρκων καταδρομών στη Δυτική Ίμια κατέπεσε, με τους τρεις επιβαίνοντες αξιωματικούς Χριστόδουλο Καραθανάση, Παναγιώτη Βλαχάκο και Έκτορα Γιαλοψό να σκοτώνονται εν ώρα καθήκοντος.

Τιμούμε τους τρείς ήρωες αξιωματικούς που δήλωσαν παρόντες στο κάλεσμα της πατρίδας και έδωσαν τη ζωή τους προασπίζοντας την Εθνική μας κυριαρχία, σε αντίθεση με τους πολιτικούς ηγέτες που απέτυχαν στην αντιμετώπιση των απειλών αυτών.

Αντιναύαρχος Χρίστος Καραθανάσης

Αντιναύαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος

Πλοίαρχος Έκτορας Γιαλοψός

Αθάνατοι!

Αυτόνομη Κίνηση Μαθητών
Εθνική Φωνή Ελληνόψυχων Νέων

Keywords
Τυχαία Θέματα