Μνημείο προς τιμή Γρ. Αυξεντίου σε πάρκο στο Άγ. Αθανάσιο

Μνημείο αφιερωμένο στο Γρηγόρη Αυξεντίου κοσμεί από σήμερα πάρκο στο Άγιο Αθανάσιο στη Λεμεσό. Τα αποκαλυπτήρια πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

«Ο χώρος που επιλέγηκε για τη δημιουργία αυτής της πλατείας, την καρδιά της οποίας θα κοσμεί το αριστουργηματικό αυτό μνημείο του Γρηγόρη Αυξεντίου, βρίσκεται μεταξύ δυο προσφυγικών συνοικισμών που φιλοξενούν πρόσφυγες από

120 κοινότητες της κατεχόμενης πατρίδας μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο συμβολισμός είναι δεδομένος και ισχυρός. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο, το μνημείο του γλύπτη Φίλιππού Γιαπάνη λόγω του χώρου θα λειτουργεί ως φάρος έμπνευσης και πολύτιμος οδηγός στον αγώνα των προσφύγων και ολόκληρου του λαού μας για επιστροφή και Θα θυμίζει σε όλους εμάς, πως οι αγώνες κερδίζονται με θυσίες και αυταπάρνηση.«Η υπόσχεσή μας προς τον Γρηγόρη Αυξεντίου και σε όλους όσοι μας ατενίζουν από το πάνθεο των ηρώων, είναι ότι δεν ξεχνούμε τη θυσία τους και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την κατάκτηση του ευγενούς οράματός μας», πρόσθεσε.Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος ευχαρίστησε την εταιρεία IronFX για την γενναιόδωρη συνεισφορά της στην εκτέλεση του έργου.Μετά το καλλιτεχνικό πρόγραμμα έγινε κατάθεση στεφάνων.

Keywords
Τυχαία Θέματα