Μνεία της Βουλής των Κοινοτήτων στον Ευριπίδη Ευρυβιάδη

Τον έπαινο, την αναγνώριση και τις ευχές της Βουλής των Κοινοτήτων προς τον απερχόμενο Ύπατο Αρμοστή της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ηνωμένο Βασίλειο Ευριπίδη Ευρυβιάδη εκφράζει πρόταση προς συζήτηση που έχουν υποβάλει στο νομοθετικό σώμα Βρετανοί βουλευτές.

Τον κείμενο της πρότασης αναφέρει:

«Ότι αυτή η Βουλή επαινεί τη δουλειά του απερχόμενου Υπάτου Αρμοστή της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ηνωμένο Βασίλειο,

της Αυτού Εξοχότητος κ. Ευριπίδη Λ. Ευρυβιάδη, που έχει παίξει ένα σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών μέσω διμερούς και περιφερειακής συνεργασίας, περιλαμβανομένης της καλλιέργειας μιας στενότερης σχέσης μεταξύ των δύο κοινοβουλίων,

»αναγνωρίζει τη βαθιά ιστορική κατανόηση του κ. Ευρυβιάδη για τις κυπριο-βρετανικές σχέσεις, αναγνωρίζει επιπλέον την ενεργή του ανάμιξη με την κυπριακή διασπορά στο Ηνωμένο Βασίλειο, σημειώνει την εκτενή συνεισφορά του Υπάτου Αρμοστή στην προώθηση της Κοινοπολιτείας, μεταξύ άλλων υπηρετώντας ως πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Γραμματείας της Κοινοπολιτείας, σημειώνει περαιτέρω την εντυπωσιακή διπλωματική δράση του κ. Ευρυβιάδη και εύχεται στον κ. Ευρυβιάδη επιτυχία στους μελλοντικούς του ρόλους».

Τέτοιου είδους προτάσεις προς κοινοβουλευτική συζήτηση (‘Early Day Motions’) σπανίως φτάνουν στην ολομέλεια, αλλά χρησιμοποιούνται συχνά από βουλευτές για να επιστήσουν την προσοχή σε ένα θέμα και να δώσουν την ευκαιρία σε άλλους βουλευτές να εκφράσουν τη σύμφωνη γνώμη τους.

Την πρωτοβουλία για την πρόταση είχε η βουλευτής βορείου Λονδίνου του Εργατικού Κόμματος Κάθριν Γουέστ. Την πρόταση έχουν συνυπογράψει για την ώρα 14 βουλευτές από όλα τα μεγάλα και τα περισσότερα μικρότερα κοινοβουλευτικά κόμματα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα