Μητρόπολη Ταμασού: Συμμετοχή σε αιμοδοσία και δειγματοληψία μυελού των οστών

Σε εθελοντική αιμοδοσία και δειγματοληψία μυελού των οστών, που έλαβε χώρα στο Συνοδικό της Μητροπόλεως Ταμασού στο Επισκοπειό, συμμετείχε ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαϊας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Μητρόπολης, ο κ. Ησαΐας συμμετείχε σε ακόμα μια δράση αγάπης που έλαβε χώρα στο συνοδικό της Μητροπόλεως, η οποία περιλάμβανε κόψιμο μαλλιών/ πλεξούδων από τα παιδιά της Β’ Τεχνικής Σχολής Λευκωσίας, προς ενίσχυση και στήριξη των παιδιών που χάνουν τα μαλλιά τους από την μάχη με τον καρκίνο.

Σε δήλωσή του

στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Μητροπολίτης Ησαΐας σχολίασε την πυκνή προσέλευση των εθελοντών αιμοδοτών, κληρικών και λαϊκών, την οποία χαρακτήρισε συγκινητική, καθότι αφιέρωσαν ελάχιστο χρόνο από τις ασχολίες τους και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Μητροπολίτη τους.

«Με την συμμετοχή τους στην αιμοδοσία και δειγματοληψία μυελού οστέων, οι χριστιανοί δείχνουν έμπρακτα την αγάπη και τον σεβασμό τους για την ανθρώπινη ζωή. Εδώ σήμερα, πάνω στο κρεβάτι του αιμοδότη και δίνοντας δείγμα για μυελό των οστών, πραγματώνουμε με τον πιο γνήσιο και αυθεντικό τρόπο το “Αγαπάτε αλλήλους”», συμπλήρωσε.

Ο κ. Ησαΐας κάλεσε επίσης όλους τους χριστιανούς της Μητρόπολής του να συμμετέχουν σε παρόμοιες δραστηριότητες όπου και όποτε μπορούν, προβαίνοντας με αυτό τον τρόπο σε μια ύψιστη πράξη αγάπης, προσφοράς και θυσίας για τον συνάνθρωπο.

Η αλτρουιστική αυτή δραστηριότητα έγινε με πρωτοβουλία της Μητρόπολης Ταμασού και την στήριξη του κέντρου αίματος του Υπουργείου Υγείας και του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος, ενώ η Β’ ΤΕΣΕΚ Λευκωσίας κούρευε δωρεάν εθελοντές, οι οποίοι πρόσφεραν τα μαλλιά τους σε πάσχοντες από καρκίνο συνανθρώπους μας που έχασαν τα δικά τους, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα