Μηνύματα στήριξης στον ελληνικό λαό από την Κύπρο

Αλληλέγγυα προς την Ελλάδα δηλώνει η Λευκωσία, που την ίδια στιγμή επισημαίνει την ανάγκη παραμονής της χώρας στην Ευρωζώνη.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, ανέφερε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων από τον Έλληνα Πρωθυπουργό για την πρόθεσή του να προκηρύξει δημοψήφισμα και διέψευσε δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο Πρωθυπουργός Τσίπρας

είχε πει στον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι προτίθεται να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

«Επιθυμούμε την Ελλάδα εντός της ευρωζώνης»

Όπως ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης, η ελληνική Κυβέρνηση, ως υπεύθυνη, εκλεγμένη Κυβέρνηση της χώρας έλαβε την απόφαση για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος και ο ελληνικός λαός καλείται να αποφασίσει δια της ψήφου του. Το σημαντικό, είπε, είναι η Ελλάδα να παραμείνει εντός Ευρωζώνης.

«Λάβαμε τα αναγκαία μέτρα»

Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα, προκειμένου να μην δικαιολογείται η οποιαδήποτε ανησυχία για την κυπριακή οικονομία.

"Η κυπριακή Κυβέρνηση, ως όφειλε, για να προλάβει τυχόν ανεπιθύμητες εξελίξεις, θέλει να διαβεβαιώσει όλους ότι λήφθηκαν όλα τα αναγκαία μέτρα, έτσι ώστε να μην δικαιολογείται η οποιαδήποτε ανησυχία για το κυπριακό τραπεζικό σύστημα και γενικότερα για την κυπριακή οικονομία", αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ομήρου: Ανάλγητη η μεταχείριση της Ελλάδας

Ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου δήλωσε ότι η ανάλγητη μεταχείριση της Ελλάδας από τους δανειστές δεν άφησε πολλά περιθώρια στην ελληνική κυβέρνηση.

Η διενέργεια δημοψηφίσματος, που εξήγγειλε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, καταδεικνύει το τεράστιο δημοκρατικό έλλειμμα στην Ε.Ε. και την παντελή έλλειψη αλληλεγγύης, είπε χαρακτηριστικά. Αυτή την ώρα, αισθανόμαστε και είμαστε απόλυτα αλληλέγγυοι προς τον αδερφό ελληνικό λαό, είπε.

Επικρίνει τους δανειστές το ΑΚΕΛ

Το ΑΚΕΛ, σύμφωνα με τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του κόμματος, Σταύρο Ευαγόρου, «στηρίζει το κυρίαρχο δικαίωμα του Ελληνικού λαού, μέσα από ένα δημοψήφισμα, ν’ αποφασίσει για τη μοίρα του. Ν’ αποφασίσει μεταξύ της ταπείνωσης και της αξιοπρέπειας».

ΕΔΕΚ: Σκληρή αντιμετώπιση από δανειστές

Οι δανειστές αντιμετώπισαν την Ελλάδα με τρόπο ιδιαίτερα σκληρό, και εκδικητικό, δηλώνει ο Ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδάκης.

«Ο ελληνικός λαός θα κληθεί να πάρει μια δύσκολη και ιστορική απόφαση. Είμαστε δίπλα του, αλληλέγγυοι και συμπαραστάτες στον αγώνα του», συμπληρώνει.

ΕΥΡΩΚΟ: Προδιαγεγραμμένο το αποτέλεσμα

Σύμφωνα με το ΕΥΡΩΚΟ, "με τον λαό εξαθλιωμένο, τις τράπεζες σε οριακή κατάσταση και τη χώρα υπό την άμεση απειλή ασύντακτης χρεοκοπίας, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι περίπου προδιαγεγραμμένο".

H Ελλάδα δίνει μαθήματα δημοκρατίας στους τοκογλύφους των Βρυξελλών, δηλώνουν οι Οικολόγοι.

Η Συμμαχία Πολιτών συντάσσεται μόνο με την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό, όποια κι αν είναι η απόφασή του.

Οι πλείστες πολιτικές δυνάμεις κάνουν λόγο για εκβιαστική στάση των Θεσμών έναντι της Αθήνας και εκφράζουν αλληλεγγύη στον αγώνα της Ελλάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα