Μήνυμα συμπαράστασης Προέδρου ΕΔΕΚ στον ελληνικό λαό

Μήνυμα συμπαράστασης στο «σκληρά δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό» με ευκαιρία της μεγάλης συγκέντρωσης που θα γίνει απόψε στην Πλατεία Συντάγματος, απέστειλε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος.

Στο μήνυμα του, το οποίο απεστάλη στο πρωθυπουργικό γραφείο, ο Μαρίνος Σιζόπουλος και η ΕΔΕΚ τονίζουν ότι «ο ελληνικός λαός ο οποίος πλήρωσε βαρύ τίμημα για τις πολιτικές του Βερολίνου, των Βρυξελλών και του ΔΝΤ,

σήμερα διεκδικεί και αγωνίζεται για ένα έντιμο, ένα δίκαιο συμβιβασμό, μια βιώσιμη συμφωνία», προσθέτοντας ότι πρόκειται για ένα αγώνα «όχι για λιγότερο ΦΠΑ ή περισσότερο ELA, αλλά για απελευθέρωση από τα καταστροφικά δεσμά της λιτότητας και του διευθυντηρίου των Βρυξελλών» και για «ένας αγώνα για εθνική κυριαρχία, για Δημοκρατία, για αξιοπρέπεια».

Σε δηλώσεις του στα γραφεία της ΕΔΕΚ, ο Μαρίνος Σιζόπουλος είπε ότι «χωρίς να αποτελεί πρόθεση παρέμβασης στις δημοκρατικές διαδικασίες και στην απόφαση που ο ελληνικός λαός καλείται να πάρει την Κυριακή» η ΕΔΕΚ στέλλει ένα μήνυμα συμπαράστασης στον σκληρά δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό με ευκαιρία της μεγάλης συγκέντρωσης στην Πλατεία Συντάγματος».

«Έχουμε δηλώσει», πρόσθεσε, «κατ’ επανάληψη ότι η ετυμηγορία του ελληνικού λαού πρέπει να γίνει απόλυτα σεβαστή από όλα τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα και όλες τις πολιτικές δυνάμεις».

Στο μήνυμά του ο κ. Σιζόπουλος σημειώνει ότι «όλοι πλέον γνωρίζουν ότι τα Μνημόνια δεν οδηγούν στην ανάπτυξη, αλλά σε βάθεμα της κρίσης, σε πολλαπλασιασμό της ανεργίας, σε διεύρυνση της φτώχειας και της κοινωνικής αδικίας» και ότι «ανακυκλώνουν την κρίση και την ύφεση και δημιουργούν αποικίες χρέους με συρρίκνωση, αν όχι πλήρη απώλεια, της εθνικής κυριαρχίας και ακρωτηριασμό των δημοκρατικών θεσμών και των ανθρώπινων και των πολιτικών δικαιωμάτων».

«Γνωρίζουμε και στην Κύπρο που οδηγούν οι πολιτικές των μνημονίων και της ακραίας ισοπεδωτικής λιτότητας. Δεν οδηγούν στην ανάπτυξη, αλλά σε βάθεμα της κρίσης, σε πολλαπλασιασμό της ανεργίας, σε διεύρυνση της φτώχειας και της κοινωνικής αδικίας» σημειώνει.

Συνεχίζει αναφέροντας ότι «ο ελληνικός λαός με τη διεκδικητικότητα και την αγωνιστικότητα του ανοίγει νέους δρόμους για μια Ευρώπη των λαών, για πολιτικές που θα έχουν στο επίκεντρο την ανάπτυξη και τον άνθρωπο».

«Δεν είστε μόνοι. Και εμείς όπως εκατομμύρια Ευρωπαίοι πολίτες είμαστε δίπλα σας» καταλήγει.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα