Μηδέν από την αρχή μέχρι το τέλος

Ταλαιπώρησαν την μπάλα Δόξα και Νέα Σαλαμίνα και μοιραία έμειναν στη λευκή ισοπαλία. Σε ακόμη πιο δύσκολη θέση η ομάδα της Κατωκοπιάς

ΔΟΞΑ 0
ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ 0

Οι δύο ομάδες ήθελαν τη νίκη. Η μεν Δόξα για να αρχίσει να ανεβαίνει, η δε Νέα Σαλαμίνα για να συνεχίσει τις επιτυχίες και να πλησιάσει την εξάδα. Μπορεί να ήθελαν λοιπόν θεωρητικά, αλλά πρακτικά οι δύο ομάδες

δεν μπορούσαν. Ένα από τα χειρότερα φετινά παιχνίδια έγιναν στο Μακάρειο, το 0-0 αντικατοπτρίζει απόλυτα την εικόνα του παιχνιδιού.

Φάσεις, προϋποθέσεις καλύτερα μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Κακό θέαμα, πολλά λάθη, κλειστοί χώροι. Ό,τι έδωσαν λοιπόν Δόξα και Σαλαμίνα πήραν. Για τους "ερυθρόλευκους", η ισοπαλία από στατιστικής άποψης δεν είναι φυσικά άσχημο σαν αποτέλεσμα. Έπαιζαν εκτός έδρας, άρα νιώθουν ότι κάτι πήραν.

Για τη Δόξα, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Συνεχίζει να έχει… διαζύγιο και με τη νίκη και με το γκολ, αφού αγνοεί και τα δύο εδώ και έξι αγωνιστικές. Είναι ήδη μπλεγμένη σε περιπέτειες και όσο συνεχίζεται αυτή η ανομβρία τα πράγματα γίνονται πιο ζόρικα.

Στο παιχνίδι μας τώρα. Οι άμυνες λειτούργησαν σωστά, οι επιθέσεις ακριβώς το αντίθετο. Κυκλοφορία, ταχύτητα, συνδυασμοί, πρωτοβουλία. Λέξεις που σχεδόν απουσίαζαν από το… λεξιλόγιο του αγώνα. Υπήρχε νωρίς η 1η τελική προσπάθεια και η πρώτη αμφισβητούμενη φάση.

Στο 3΄, σε προσπάθεια του Σκοπελίτη, η μπάλα βρήκε το χέρι του Μπεμπέτο. Ο διαιτητής έδειξε «παίζετε», αν και κατά την άποψή μας θα μπορούσε να δώσει τη παράβαση, που λογικά θ' άλλαζε και τα δεδομένα του αγώνα από νωρίς. Η Σαλαμίνα πατούσε καλύτερα στα πρώτα 15', σταδιακά η Δόξα ισορρόπησε, ανέβηκε μετά το 25΄και στο 34΄είχε την… ευκαιρία, αλλά ο Γκόμεζ αστόχησε απελπιστικά σε εκτέλεση φάουλ.

Στην επανάληψη είχε και η Σαλαμίνα τη στιγμή της, στο 51'. Φάουλ του Τσαμπούρη, κακή εκτίμηση από τον Νέγκρι που δεν μέτρησε τη πορεία της μπάλας, την οποία είδε όμως με ανακούφιση να περνά έξω. Αυτά ήταν τα αξιοσημείωτα. Η ισορροπία και η μετριότητα καλά κρατούσαν.

Στα τελευταία 20 λεπτά, η Νέα Σαλαμίνα με την είσοδο του Μπεμπέ έδειξε πιο απαιτητική, αλλά και πάλι, δεν απείλησε την άμυνα της Δόξας. Το 0-0 ήρθε δίκαια και φυσιολογικά. Σε ένα τέτοιο παιχνίδι δεν είναι εύκολο να βρεις διακριθέντες, έστω και 2-3 παίκτες από κάθε πλευρά προσπάθησαν να διορθώσουν την κατάσταση και το θέαμα. Κοντά στους 300 οι θεατές που βρέθηκαν στο Μακάρειο.

Ο Αβραάμ Τσούκκας ελέγχεται για τη φάση του 3ου λεπτού. Κατά τα άλλα έδειξε κίτρινες κάρτες στους Ελευθερίου, Άντονιτς, Κούσουλο.

Με τον βαθμό της ισοπαλίας, η Δόξα παρέμεινε στη 12η θέση με έξι βαθμούς και η Σαλαμίνα στην 8η θέση με 13 βαθμούς. Αμφότερες έχουν την ευκαιρία για καλή συγκομιδή πριν τελειώσει ο πρώτος γύρος. Η Νέα Σαλαμίνα θα αντιμετωπίσει εντός τον Εθνικό Άχνας και ακολούθως θα πάει στο ΓΣΖ, όπου θα τη περιμένει η Καρμιώτισσα. Η Δόξα θα ταξιδέψει στη Λεμεσό για ν' αντιμετωπίσει τον Άρη και με βάση τη βαθμολογία είναι ένας πρόωρος τελικός. Ακολουθεί η αναμέτρηση με την ΑΕΖ στη Λευκωσία.

ΔΟΞΑ: Νέγκρι, Πόλο, Ρεδόνδο, Πουτζουρής, Εντμάρ, Ρούντι (70' Γουίλσον), Ενιφούλ, Πάγιες, Γκόμες (34' Παουλίνιο), Φοφανά, Μπεμπέτο (58' Περάλτα)

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Βεσελόφσκι, Τσίνα, Άντονιτς, Κούσουλος, Τσαμπούρης, Σκοπελίτης, Αμπελάιρας, Τζούρτζοριτς (77' Μακρίεφ), Μαάτσι, Ελευθερίου (60' Μπεμπέ), Koλοκούδιας (87' Παύλου)

Keywords
Τυχαία Θέματα