Μια τελετή «δωδεκαθεϊστών» στην Κύπρο

Σε ένα χώρο λίγο έξω από τη Λευκωσία βρίσκεται ο Σύγχρονος Ναός του Διός, ένας λατρευτικός χώρος, όπου οι Έλληνες Εθνικοί Κύπρου πραγματοποιούν τις τελετές τους και γενικότερα αρκετές από τις συνευρέσεις τους.

Την Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου, η λατρευτική ομάδα «Μορφώ», όπως είναι η ονομασία τους, με μια λιτή τελετή χαιρέτισαν τη Φθινοπωρινή Ισημερία. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του ετήσιου λατρευτικού κύκλου της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας, τίμησαν τις Θεότητες Δήμητρα και Φερσεφόνη.

Εμείς βρεθήκαμε εκεί, τόσο για να

παρακολουθήσουμε την τελετή και την ομιλία του Ελλαδίτη Βλάσση Ρασσιά, συνιδρυτή του ΥΣΕΕ (Ύπατο Συμβούλιο Ελλήνων Εθνικών) όσο και για να θέσουμε στους Κύπριους «δωδεκαθεϊστές» -όπως οι πλείστοι λανθασμένα τους αποκαλούμε- ορισμένα ερωτήματα όπως, αν πιστεύουν στους 12 θεούς του Ολύμπου, στην Αθηνά, τον Δία κλπ, πού και πότε συναντιούνται, αν κάνουν τελετές σε αρχαία μνημεία και θέατρα, αν φοράνε χιτώνες, ακόμα και αν κάνουν θυσίες…

Στο σχετικό άρθρο της CITY θα βρείτε αρκετές απαντήσεις που αφορούν στα πιο πάνω ερωτήματα, πλούσιο φωτογραφικό υλικό, αλλά και ένα σχετικό βίντεο.

Keywords
Τυχαία Θέματα