Μία ώρα και 15 λεπτά η συνάντηση Νταβούτογλου με Μέρκελ

Μία ώρα και 15 λεπτά κράτησε η συνάντηση του Τούρκου Πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ στο πρωθυπουργικό γραφείο Ντολμάμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη.

Μετά τη συνάντηση ξεκίνησε γεύμα εργασίας με τη συμμετοχή και των αντιπροσωπειών των δύο πλευρών. Από πλευράς Τουρκίας συμμετέχουν ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Φεριντούν Σινιρλίογλου, ο Υπουργός ΕΕ Μπερίλ Ντεντέογλου,

ο Πρέσβης της Τουρκίας στο Βερολίνο Χουσεϊν Αβνί Καρσίογλου, ο σύμβουλος του ΓΓ του ΑΚΡ Αλί Σαρίκαγια, ο υφυπουργός ΥΠΕΞ Μουράτ Σαλίμ Εσενλί, ο σύμβουλος για εξωτερικά θέματα του ΥΠΕΞ Κεμάλ Οκέμ και ο Γενικός Διευθυντής Προξενικών Υποθέσεων του ΥΠΕΞ Μεχμέτ Σαμσάρ. Μετά το γεύμα εργασίας οι δύο πρωθυπουργοί θα δώσουν συνέντευξη Τύπου.

Πάντως λίγο πριν περάσουν στο γεύμα, Νταβούτογλου και Μέρκελ περπάτησαν στον Βόσπορο δίπλα από το παλάτι Ντολμάμπαχτσε και η Άνγκελα Μέρκελ ρώτησε αν είναι εδώ που πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής του ο Ατατούρκ. Ο Τούρκος Πρωθυπουργός απάντησε ότι ο Ατατούρκ πέθανε στο διπλανό κτίριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα