Μια λεοπάρδαλη cheetah στη μύτη ιρανικού αεροπλάνου!

Ιρανικές αερογραμμές ζωγράφισαν είδος λεοπάρδαλης στη μύτη δύο αεροπλάνων τους για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής καταστροφής και εξαφάνισης ειδών.

Το ασιατικό είδος λεοπάρδαλης cheetah αποτελεί ένα από τα πιο απειλούμενα είδη ζώων παγκοσμίως.

Το Ιράν αποτελεί τη μοναδική χώρα της Ασίας στην οποία δεν έχει εξαφανιστεί το απειλούμενο είδος cheetah. Ο αριθμός των λεοπαρδάλεων δυστυχώς ανέρχεται σε μόλις μερικές δεκάδες. Αιτία για αυτή την κατάσταση ήταν το ανεξέλεγκτο παράνομο κυνήγι και άλλοι κίνδυνοι.

Για να ευαισθητοποιήσουν λοιπόν το κοινό παγκοσμίως,

οι Ιρανικές Αερογραμμές Meraj, σχεδίασαν με μπογιά στην μύτη της εξωτερικής όψη δύο αεροπλάνων τους, το είδος ζώου προς εξαφάνιση.

Η πρωτοβουλία προσέλκυσε το ενδιαφέρον των επιβατών καθώς και των εμπορικών τους αντιπάλων.

Ο εμπορικός διευθυντής των αερογραμμών είπε ότι η εταιρεία έλαβε συγχαρητήρια από εθνικούς και διεθνείς αερομεταφορείς και χαρακτήρισε την ενέργεια της εταιρείας του, ως το πρώτο βήμα για όλες τις αεροπορικές εταιρείες παγκοσμίως για να αρχίσουν να παίρνουν πρωτοβουλίες γύρω από περιβαλλοντικά θέματα, προωθώντας με αυτό τον τρόπο παράλληλα και την επωνυμία τους.

Η εταιρεία θεωρεί πως με τη διασημότητα που προσλαμβάνει το θέμα, θα απογειωθούν οι πρωτοβουλίες που λαμβάνονται διεθνώς για τη διάσωση του είδους της μεγάλης γάτας.

Η 31η Αυγούστου ορίστηκε ως η εθνική μέρα εορτασμού της λεοπάρδαλης cheetah στο Ιράν, ούτως ώστε να ευαισθητοποιηθεί η κοινότητα γύρω από ζητήματα διατήρησης και προστασίας του εναπομείναντα πληθυσμού.

Πηγή - euronews.com

Keywords
Τυχαία Θέματα