Μια εμπειρία ζωής για μαθητές και εκπαιδευτικούς στο Ευρωκοινοβούλιο

Μια εμπειρία ζωής έζησαν μαθητές του Λυκείου Ιδαλίου, οι εκπαιδευτικοί τους και διερμηνείς της νοηματικής γλώσσας πριν από λίγες βδομάδες στο Στρασβούργο. Η κυπριακή αποστολή συμμετείχε με άλλα 32 σχολεία από 24 ευρωπαϊκές χώρες στη Σύνοδο Νέων Ευρωβουλευτών Euroscola.

Οι μαθητές έγιναν ευρωβουλευτές για μία μέρα και συζήτησαν θέματα επικαιρότητας καθώς και για τις ευρωεκλογές του ερχόμενου Ιουνίου.Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκαν μαθήτριες

μαζί με την εκπαιδευτικό τους και περιέγραψαν την εμπειρία ζωής που είχαν στην καρδιά της Ευρώπης.

«Έμαθα πολλά πράγματα πάνω απ’ όλα για εμένα. Να είσαι κοινωνικός είναι κάτι που θα σε βοηθήσει. Αν δεν ήμουν κοινωνική δεν θα είχα την ευκαιρία να γνωρίσω τέτοια υπέροχα άτομα.

Μιλώντας για τη νοηματική η Μαρία είπε πως υπάρχουν διαφορετικές νοηματικές. Μάθαμε από διάφορες γλώσσες, όπως η ελληνική, η κυπριακή», είπε η Μαρία Ιωάννου, μαθήτρια.

«Είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για πράγματα που μας προβληματίζουν. Είχαμε την ευκαιρία να συμμετέχουμε στα κοινά και να πούμε την άποψή μας. Το Ευρωκοινοβούλιο είναι πολύ όμορφο από μέσα. Πολύ καθαρό και περιποιημένο. Είναι πολύ φιλόξενοι ως λαός γενικά. Ήμασταν αγχωμένοι και ο χώρος ήταν πολύ φιλόξενος για εμάς», ανέφερε η Στυλιάνα Θεοφίλου επίσης μαθήτρια.

Η καθηγήτρια Βαλεντίνα Καρασιαλή είπε πως πέρσι άρχισαν όλα όταν έγινε η αίτηση για το πρόγραμμα «Σχολείο Πρεσβευτής του Ευρωκοινοβουλίου». «Μια δράση ήταν η συνεργασία με τη Σχολή Κωφών που άρχισε από κάτι πολύ απλό. Μέσω του προγράμματος εκμάθησης νοηματικής ήρθαμε κοντά. Ήταν αρκετά κοινωνικοί, δέθηκαν πολύ μεταξύ τους.

Το έντονο ήταν ότι πήγα ως συνοδός για να μάθω κάποια πράγματα στους μαθητές στο Στρασβούργο και στο τέλος έμαθα εγώ», είπε η εκπαιδευτικός.

Οι συμμετέχοντες έκαναν λόγο για μια ξεχωριστή εμπειρία ζωής που δεν θα είχαν την ευκαιρία να το ζήσουν αν δεν συμμετείχαν στο πρόγραμμα του Ευρωκοινοβουλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα