«Μη βιώσιμη η Επιτροπή Σιτηρών», καταγγέλλει ο Πρόεδρός της

Σε σοβαρές καταγγελίες προέβη στην εφημερίδα "Σ", ο Πρόεδρος της Επιτροπής Σιτηρών για την κατάσταση στον οργανισμό.

Ο Δημήτρης Θεοχάρους ανέφερε, πως πρόκειται για έναν ημικρατικό οργανισμό με πάρα πολύ υψηλούς μισθούς, που κάνει πλάτες στους ιδιώτες να αισχροκερδούν εις βάρος των πολιτών. Καταγγέλλει ότι γίνονταν όλα τα χρόνια προσλήψεις υπαλλήλων με υπέρογκα ποσά, τις εποχές των «παχιών αγελάδων».

Ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΣΚ υποστηρίζει, επίσης, ότι «το μόνο που ενδιαφέρει όλους αυτούς που σήμερα λένε ότι νοιάζονται για

την ΕΣΚ είναι να κρατήσουν τους παχυλούς μισθούς».

Ο Δημήτρης Θεοχάρους, στο ερώτημα αν η Επιτροπή Σιτηρών είναι βιώσιμη, απαντάει ξεκάθαρα: «Η Επιτροπή Σιτηρών δεν μπορεί να γίνει βιώσιμη με κανέναν τρόπο. Είναι μη βιώσιμη και η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη».

Ταυτόχρονα, όσον αφορά τη μετεξέλιξή της, ο κ. Θεοχάρους ανέφερε ότι θα γίνει «Ρυθμιστική Αρχή Στρατηγικών Αποθεμάτων Σιτηρών» και θα είναι Μη Κυβερνητικός Οργανισμός.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρους, η εντολή που έχει λάβει ο ίδιος και το ΔΣ της Επιτροπής Σιτηρών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Υπουργό Οικονομικών και τον Υπουργό Γεωργίας είναι η μετατροπή της Επιτροπής Σιτηρών από «Επιχειρηματική, εμπορική κερδοσκοπική οντότητα», σε «Ρυθμιστική Αρχή Στρατηγικών Αποθεμάτων». Η νέα αυτή μορφή θα έχει την «ταμπέλα» μη κυβερνητικού οργανισμού.

Ο στόχος της νέας μορφής της Ε.Σ.Κ. θα είναι να σταματήσει να ανταγωνίζεται τους ιδιώτες και παράλληλα θα τηρεί αποθέματα σιτηρών, ώστε σε περιπτώσεις δημιουργίας καρτέλ στην αγορά ή έλλειψης να διοχετεύει σιτηρά στην αγορά σε πολύ χαμηλές τιμές.

Ο κ. Θεοχάρους υποστηρίζει ότι με τη νέα αυτή μορφή προστατεύεται η κτηνοτροφία διά μέσου της επάρκειας σιτηρών, καθώς σήμερα το 90% δυστυχώς εισάγονται.

Keywords
Τυχαία Θέματα