Μη αναστρέψιμη ζημιά στον κατεχόμενο Άγιο Αμβρόσιο

Για μη αναστρέψιμες βλάβες στο περιβάλλον, προειδοποιεί ο Τ/κ πρόεδρος του Συνδέσμου Βιολόγων των κατεχομένων Νιαζί Τουρκσεβέν, με αφορμή τα σχέδια για κατασκευή 20 καταλυμάτων στην παραλία του σκλαβωμένου Άγιου Αμβρόσιου της επαρχίας Κερύνειας.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Kibris Postasi, πριν από δύο χρόνια, στην παρθένα παραλία του Αγίου Αμβροσίου, ο «Δήμος» Κερύνειας ισοπέδωσε τους αμμόλοφους χωρίς άδεια οικοδομής και έχτισε εκεί ένα εστιατόριο και ένα γήπεδο του βόλεϊ. Περαιτέρω εργασίες σταμάτησαν με μια προσωρινή «δικαστική» απόφαση και στο «Δημαρχείο» επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο

ισοδύναμο με τους κατώτατους μισθούς δύο μηνών.

Ο «Δήμαρχος» Κερύνειας Τζεμάλ Ερντογάν παραδέχθηκε ότι είχε επιβληθεί πρόστιμο, αλλά είπε πως πλέον το «Δημαρχείο» έχει εξασφαλίσει άδεια για κατασκευές από το «Τμήμα Πολεοδομίας» και το «Τμήμα Μνημείων». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ήδη βγαίνει σε δημοπρασία η προσφορά για την κατασκευή των 20 καταλυμάτων, όπου σε πρώτη φάση θα χτιστούν τα 7, ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου θα κατασκευαστούν τα υπόλοιπα.

Σε δήλωσή του ο Τούρκσεβεν, είπε ότι η μη αναστρέψιμη βλάβη είχε ήδη γίνει με την ισοπέδωση των αμμόλοφων και της βλάστησης, όπου οι θαλάσσιες χελώνες (Καρέτα Καρέτα) εξασφάλιζαν την τροφή τους. «Κατασκεύασαν άσφαλτο προς τη θάλασσα, έχτισαν ένα μπουφέ, ένα εστιατόριο και τοίχους γύρω από ένα γήπεδο βόλεϊ», είπε, προσθέτοντας «Οι φωλιές των χελωνών διαταράχθηκαν και όταν το νερό της βροχής τρέχει, εξαιτίας της αφαίρεσης της φυσικής βλάστησης, η λάσπη κατευθύνεται προς τη θάλασσα και σκοτώνει το πλαγκτόν, το οποίο είναι επίσης τροφή για τις χελώνες».

Keywords
Τυχαία Θέματα