Μετρά ώρες ο Ντομίνγκος Πασιένσια

ΑΠΟΕΛ
Εντός της ημέρας αναμένεται να επισημοποιηθεί το διαζύγιο, ξεκίνησε η διαδικασία αντικατάστασης του Πορτογάλου

Απογοήτευση και προβληματισμός είναι τα δύο βασικά συναισθήματα που συνυπάρχουν στις τάξεις ΑΠΟΕΛ, αλλά και των οπαδών της ομάδας, από το βράδυ της Τετάρτης, με τον Ντομίνγκος Πασιένσια, κυρίως, αλλά και κάποιους ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν φέτος να βρίσκονται εν μέσω έντονης κριτικής και αμφισβήτησης. Μέσα σε βαρύ κλίμα και με τον κόσμο του ΑΠΟΕΛ

να ζητά επιτακτικά καταλογισμό ευθυνών και λήψη δραστικών αποφάσεων, οι διαβουλεύσεις σε διοικητικό επίπεδο ήταν άμεσες και συνεχείς κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας.

Τη νύφη πάντως θα την πληρώσει ο Πορτογάλος τεχνικός, αφού ψεσινές πληροφορίες τον ήθελαν να βρίσκεται με το ενάμισι πόδι εκτός Αρχαγγέλου και το πιθανότερο είναι πως εντός της σημερινής ημέρας θα αποτελέσει και επίσημα παρελθόν. Ο αποκλεισμός από την Αστάνα και τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, η παρατεταμένη αστάθεια που παρουσιάζει η ομάδα στο γήπεδο, καθώς και κάποιες λανθασμένες μετεγγραφικές κινήσεις, είναι οι βασικότεροι λόγοι που οδηγούν τη διοίκηση Πρόδρομου Πετρίδη στην αποδέσμευση του Ντομίνγκος Πασιένσια.

Ο Τιμούρ και οι άλλοι
Αφού λοιπόν επισημοποιηθεί η απόλυση του Πορτογάλου, όλο το βάρος θα πέσει στην προσπάθεια για αντικατάστασή του. Οι πληροφορίες πάντως φέρουν τη διοίκηση των «γαλαζοκιτρίνων» να έχει ήδη κάνει τις πρώτες διερευνητικές επαφές προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις, αφού στόχος είναι να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν η διαδικασία αντικατάστασης του Ντομίνγκος Πασιένσια.

Το πρώτο - και μοναδικό - που είχε κυκλοφορήσει κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας ήταν αυτό του Τιμούρ Κετσπάγια. Ο Γεωργιανός τεχνικός φαντάζει η πιο εύκολη και γρήγορη λύση. Το θέμα όμως είναι τι βλέπουν οι ίδιοι οι άνθρωποι του ΑΠΟΕΛ. Το όνομά του έχει συζητηθεί και αυτό που απομένει να δούμε είναι κατά πόσο θα γίνει και επίσημη κρούση στον Κετσπάγια.

Παρατεταμένη αστάθεια
Ο ΑΠΟΕΛ δεν στάθηκε αντάξιος των μεγάλων προσδοκιών για τη μεγάλη ευρωπαϊκή διάκριση, κάτι που φάνηκε τόσο στα παιχνίδια με τη Βάρνταρ, όσο και στα παιχνίδια με τη Μίντιλαντ και κυρίως στα καθοριστικά παιχνίδια με την Αστάνα. Η δυναμικότητα της πρωταθλήτριας του Καζακστάν δεν ήταν τέτοιας εμβέλειας που να δικαιολογεί την αποτυχία του ΑΠΟΕΛ. Όπως στο πρώτο παιχνίδι η ομάδα του Πασιένσια έχασε ένα ημίχρονο, έτσι και στην προχθεσινή ρεβάνς του ΓΣΠ παρουσιάστηκε στο α’ ημίχρονο χωρίς τσαγανό και ορθολογιστικό αγωνιστικό προσανατολισμό για την ανατροπή. Απείλησε μόνο μια φορά, με το δοκάρι του Λεάλ, ενώ είχε κινδυνεύσει σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις. Ακόμη και στην επανάληψη, όταν ανέβηκε και πίεσε την αντίπαλό του, φτάνοντας στο γκολ και αγγίζοντας ένα δεύτερο, παρουσίασε ξανά συμπτώματα αγωνιστικής παθογένειας και ασυνέπειας, με αποτέλεσμα να δεχθεί το γκολ της ισοφάρισης.

Κληρώνει για Γιουρόπα Λίγκ.
Ωστόσο, στον ΑΠΟΕΛ είναι υποχρεωμένοι να κοιτάξουν μπροστά. Η Ευρώπη δεν χάθηκε παντελώς. Υπάρχει το δέλεαρ και η προοπτική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Σήμερα, στις δύο μετά το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί στο Μονακό η κλήρωση των ομίλων, με τον ΑΠΟΕΛ να ευελπιστεί σε μια καλή κλήρωση ώστε, υπό προϋποθέσεις, να μπορέσει να κάνει μια αξιοπρεπή πορεία και αν είναι δυνατό να διεκδικήσει ένα από τα δύο εισιτήρια για την επόμενη φάση. Η πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ είναι προγραμματισμένη για τις 17 Σεπτεμβρίου.

Υπάρχει και η Πάφος
Βεβαίως, ο μεγάλος στόχος του ΑΠΟΕΛ παραμένει η κατάκτηση του πρωταθλήματος και ήδη η προσοχή έχει στραφεί στο παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής, με αντίπαλο την Πάφο, μεθαύριο Κυριακή στο ΓΣΠ. Μοναδικός στόχος θα είναι η νίκη, ώστε να μη μεγεθυνθεί η φουρτούνα που προκάλεσε στο «γαλαζοκίτρινο καράβι» ο αποκλεισμός από την Αστάνα. Θα είναι πολύ σημαντικό για τον ΑΠΟΕΛ ν' αφήσει πίσω του την αποτυχία του Τσάμπιονς Λιγκ και να επανέλθει άμεσα, με μια πειστική εμφάνιση και νίκη, πριν από την πρώτη διακοπή του πρωταθλήματος. Από το παιχνίδι με την Αστάνα προέκυψε πρόβλημα τραυματισμού με τον Καρλάο και τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων θα καταδείξουν κατά πόσο μπορεί να υπολογίζεται για το παιχνίδι της Κυριακής.

Keywords
Τυχαία Θέματα