«Μετάλλαξη» Ματσάκη: Αναρτήσεις για εμβολιασμό και μέτρα, πριν και μετά (ΦΩΤΟ)

Γιατί άλλαξε γνώμη για τα εμβόλια ο ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης; Οι αναρτήσεις του από τον Νοέμβριο του 2020 με επιθέσεις κατά των «ειδικών» και «Προέδρου της Μπανανίας», ερωτήματα για τα εμβόλια και αντίθεση στα «φασιστικά» και «αντιδημοκρατικά» περιοριστικά μέτρα και safe passes. 

Ξάφνιασε τους πάντες ο Ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης με την απότομη στροφή που πήρε υπέρ του εμβολιασμού με τα εμβόλια mRNA κατά του Covid-19. Σήμερα το πρωί (13/09), εμφανίστηκε στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» του «Σίγμα» και είπε πως είχε εκφράσει κάποιους ενδοιασμούς στην αρχή για τα εμβόλια,

αλλά τώρα έχει αλλάξει γνώμη και δηλώνει έτοιμος να βάλει εμβόλιο. Ξεκαθάρισε επίσης πως είναι «ένας μύθος ότι δεν έχουμε πανδημία» και βεβαίωσε ότι «είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε μια σοβαρή κρίση υγείας παγκόσμια».

Γιατί ξάφνιασε;

Ο λόγος είναι διότι καθ' όλη τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης του νέου κορωνοϊού, ο γνωστός Κύπριος επιστήμονας ακολούθησε μια άλλη γραμμή από την καθιερωμένη, την οποία εξέφραζε δημόσια και πολλές φορές με σκληρό λεκτικό.

Κανείς δεν έχει ξεχάσει πως ο κ. Ματσάκης είχε ταχθεί με ένταση κατά των λόκνταουν, των περιοριστικών μέτρων, του coronapass, και κυρίως κατά του μαζικού εμβολιασμού. Σε πολλές περιπτώσεις άσκησε δριμεία κριτική -και ονομαστικά αρκετές από αυτές- κατά της επιδημιολογικής ομάδας, του Προέδρο και των τέως και νυν Υπουργών Υγείας Κωνσταντίνου Ιωάννου και Μιχάλη Χατζηπαντέλα.

Ο ιατροδικαστής είχε θέσει σκληρά ερωτήματα για την ασφάλεια των εμβολίων και εξέφρασε δημόσια επιφυλάξεις για τις διαδικασίες έγκρισης και αδιοδότησής τους, καθώς και για την τεχνολογία τους σε σχέση με την ακίδα. Στις αναρτήσεις του κατά των «ειδικών» και απορούσε γιατί δεν αξιολογούνται τα κινέζικα εμβόλια και γιατί δεν εξασφαλίζεται το μονοκλωνικό φάρμακο αντισωμάτων.

Η «Σημερινή Online» επέλεξε μερικές από τις χαρακτηριστικότερες αναρτήσεις του Μάριου Ματσάκη στο Facebook, οι οποίες είχαν τεράστια απήχηση και πολλές φορές γίνονται «viral».

Διαβάστε περισσότερα και δείτε τις αναρτήσεις στη «Σημερινή Online». 

➡️ Γιατί άλλαξε γνώμη για τα εμβόλια ο ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης;

Keywords
Τυχαία Θέματα