Μετακομίζουν Βουλγαρία για τις βάσεις

ΑΕΛ
Στο αθλητικό κέντρο «Tsarsko Selo» μεταβαίνουν οι «γαλαζοκίτρινοι» για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους

Στη Βουλγαρία και συγκεκριμένα στο αθλητικό κέντρο «Tsarsko Selo» μεταβαίνει από σήμερα μέχρι την Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2015, η αποστολή της ΑΕΛ, για να πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της. Το «Tsarsko Selo» βρίσκεται στην περιοχή του βουνού Vitosha, είκοσι περίπου λεπτά έξω από τη Σόφια, και περιλαμβάνει σύγχρονα γήπεδα ποδοσφαίρου, γυμναστήρια, αίθουσες για θεραπείες και πολλά άλλα. Κατά

την παραμονή της ΑΕΛ στη Βουλγαρία έχουν οριστικοποιήσει και δυο φιλικές αναμετρήσεις με την ASHDOD (Ισραήλ) στις 30 Ιουλίου 2015 και την CSKA Sofia στις 3 Αυγούστου 2015. Γίνονται προσπάθειες γι' ακόμα έναν φιλικό αγώνα, ο οποίος θα ανακοινωθεί όταν κλεισθεί.

Ο προπονητής της ΑΕΛ Χριστάκης Χριστοφόρου θα βάλει τις βάσεις για τις επόμενες 10-11 ημέρες ενόψει της νέας χρονιάς. Πέρα από τη φυσική κατάσταση (που δουλεύτηκε αρκετά στις πρώτες 25 ημέρες των προπονήσεων), στη Βουλγαρία ο Κύπριος τεχνικός θα δουλέψει πολύ με τους παίκτες του στο κεφάλαιο τακτική. Άλλωστε, μετά την επιστροφή της ομάδας στην Κύπρο θα αρχίσουν και οι υποχρεώσεις, αφού στις 12 είναι ο αγώνας του Σούπερ Καπ κόντρα στον ΑΠΟΕΛ, ενώ δέκα ημέρες μετά υπάρχει το ντέρμπι με την Ανόρθωση για την πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος.

Κατά την παραμονή της ομάδας στη Βουλγαρία θα τρέξουν οι εξελίξεις όσον αφορά το κεφάλαιο προγραμματισμός. Είναι δεδομένο ότι ο Χριστάκης Χριστοφόρου θέλει ακόμα 3 με 4 ποδοσφαιριστές και ίσως κάποιοι να μεταβούν εκεί για να περάσουν από δοκιμαστικά. Επίσης τις επόμενες ημέρες θα ξεκαθαρίσει και το τι θα γίνει με την περίπτωση του Σιέλη, αφού αν ο διεθνής αμυντικός πουληθεί στη Λίτεξ, τότε είναι σίγουρο πως η ΑΕΛ θα κινηθεί και για την απόκτηση κεντρικού αμυντικού, κίνηση που δεν υπήρχε στο αρχικό πλάνο.

Το φιλικό με Καρμιώτισσα
Η ΑΕΛ ολοκλήρωσε το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας της με φιλική νίκη, την πρώτη της επί της Καρμιώτισσας. Οι «κίτρινοι» κέρδισαν με 3-0 χάρις σε τέρματα που σημείωσαν στην επανάληψη οι Ελευθερίου, Φέλτσερ και Ταγκμπατζούμι. Ο κ. Χριστοφόρου είχε ακόμα μια ευκαιρία να δει αγωνιζόμενο τον Μέσκα, για να πάρει τις αποφάσεις του αν θα ανάψει ή όχι το πράσινο φως για την απόκτησή του, ενώ όπως ήταν λογικό χρησιμοποίησε το σύνολο των ποδοσφαιριστών που είχε στη διάθεσή του. Δεν αγωνίσθηκε ο Αϊρόσα για λόγους προφύλαξης.

Ο Ανγκολέζος μπακ προέρχεται από μακρά απουσία από τους αγωνιστικούς χώρους και ο κ. Χριστοφόρου θέλει η επιστροφή του να πραγματοποιηθεί ομαλά, ενώ και ο αγωνιστικός χώρος των Πολεμιδιών δεν ήταν καλός, κάτι που καθόρισε την απόφαση του τεχνικού της ΑΕΛ. Επίσης ο Πάνος Θεοδώρου, που είχε τραυματιστεί κόντρα στην Πάφο. Όπως τα δύο προηγούμενα φιλικά με τον Άρη και την Πάφο, έτσι και το προχθεσινό ήταν μέρος του προπονητικού προγράμματος για να δει ο προπονητής της ΑΕΛ πόσο αφομοιώνονται από τους παίκτες αυτά που δουλεύουν στις προπονήσεις αλλά και για να χαλαρώσουν και να ξεφύγουν από τη ρουτίνα της προετοιμασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα