Μετά το ρεπό, επανήλθε με νίκη

Στην 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος χάντμπολ ΟΠΑΠ γυναικών η ΕΝ Αθηένου νίκησε εκτός έδρας τον Α.Ο. Αραδίππου με 34-25 και μείωσε στους 2 βαθμούς τη διαφορά που την χωρίζει από την πρωτοπόρο ομάδα των Λατσιών, που σε αυτή την αγωνιστική είχε ρεπό.

Η νίκη της Αθηένου δεν ήταν τόσο εύκολη, όσο πιθανό να δείχνει το τελικό σκορ, αφού η Αραδίππου (η πρώτη ομάδα που ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στην κανονική περίοδο) έδωσε πολλές δυνάμεις, προσπάθησε κι έκανε τη ζωή δύσκολη στις φιλοξενούμενες της. Παρόλο που η Αθηένου είχε από

το ξεκίνημα τον πρώτο λόγο στο σκοράρισμα, ένοιωθε συνεχώς την ... ανάσα των γηπεδούχων, οι οποίες όμως στα τελευταία 10΄του ημιχρόνου δεν είχαν τις απαραίτητες επιστροφές και η Αθηένου, με αιφνιδιασμούς κατάφερε να ξεφύγει στο σκορ και να προηγηθεί στο ημίχρονο με 11-19. Πάνω σε αυτή τη διαφορά ήταν που έκτισε την επιτυχία της η ομάδα της Ράντιτς, αφού με καλή άμυνα και περισσότερες επιθετικές επιλογές κατάφερε στην επανάληψη να πετύχει πολλά εύκολα γκολ και να πάρει τη νίκη με 25-34.

Σκόραραν για την Αραδίππου οι Α. Κωνσταντινίδου 9, Γ, Γκράτου 5, Στ. Ευθυμίου 5, Μ. Ευθυμίου 3, Ε. Ζήνωνος 2 και Α. Αντωνίου 1. Τα τέρματα της Αθηένου πέτυχαν οι Β. Φιάκου 9, Α. Διγενή 8, Α. Εκατερινέσκου 7, Κ. Ράντιτς 4, Μ. Νικολάου 2, Στ. Νικολάου 1, Χρ. Χατζηευαγγέλου 2 και Ε. Γαστρινάκη 1.

Προοδευτικός – Πανελλήνιος 23-21Όπως στον α΄γύρο έτσι και στο παιγνίδι της Κυριακής, η αναμέτρηση ανάμεσα στον Προοδευτικό και τον Πανελλήνιο είχε δραματικό χαρακτήρα. Τελικά ο Προοδευτικός πήρε τη νίκη στα τελευταία στάδια του αγώνα με 23-21 και με 3 νίκες ενεργητικό έφτασε πλέον στους 6 βαθμούς.

Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα οι δύο ομάδες ήταν συνεχώς κοντά στο σκορ, με τον Προοδευτικό να καταφέρνει με ένα ... χάντικαπ λίγο πριν το ημίχρονο να προηγηθεί στο μισό της αναμέτρησης με 12-10 και τον Πανελλήνιο να επανέρχεται στο παιγνίδι δυναμικά και δευτερόλεπτα πριν το τέλος να κατεβάζει τη διαφορά στο κατώτατο της σημείο (22-21). Λιγο πριν το άκουσμα της τελικής κόρνας έγινε και η φάση που δυσανασχέτισε την προπονήτρια του Πανελλήνιου, Έλενα Κουπεπίδου. Στην επίθεση ο Προοδευτικός έκανε ένα άστοχο σουτ και ο Πανελλήνιος είχε τη δυνατότητα να βγει στην κόντρα, με προοπτική την ισοφάριση. Οι προπονητές του Προοδευτικού άφησαν στο τραπέζι της γραμματείας την πράσινη κάρτα για τάιμ άουτ και η γραμματεία (αφού όλα έγιναν σε κλάσματα δευτερολέπτων) μπερδεύτηκε και σφύριξε το τάιμ άουτ για τους γηπεδούχους. Αντικανονικά, αφού η μπάλα ήταν στην κατοχή του Πανελλήνιου. Η προϋπόθεση για την ισοφάριση χάθηκε και στην τελευταία επίθεση, ο Προοδευτικός διαμόρφωσε το τελικό 23-21.

Τα τέρματα της νικήτρια πέτυχαν οι Άντρια Φιλίππου 10, Χριστίνα Νικολάου 5, Μαρίνα Μόρφου 4, Κ. Κουρούσιη 2, Σαλώμη Παπαμιχαήλ 1 και Μαρία Γεωργίου 1. Για τον Πανελλήνιο σκόραραν οι Έρσα Μιχαήλ 6, Ρένα Αντωνίου 4, Αππου Νασέρ Στ. 5, Μ. Μακάτοβα 3 και Στέφανη Κασσινοπούλου 2.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ1. ΑΣ Λατσιά 7 187-122 132. ΕΝ Αθηένου 7 198-144 113. Α.Ο. Αραδίππου 8 180-204 64. Προοδευτικός 7 150-184 65. Πανελλήνιος 7 129-193 0

Keywords
Τυχαία Θέματα