Μένουμε σπίτι με τα παιδιά παίζοντας και μαθαίνοντας!

Με την αναστολή της λειτουργίας των σχολείων και των παιδικών σταθμών να έχει παραταθεί, μένουμε σπίτι μαζί με τα παιδιά, προσπαθώντας να προστατεύσουμε τόσο τους γύρω μας όσο και τον εαυτό μας από τον νέο κοροναϊό.

Το πρόγραμμα των παιδιών, όπως και το δικό μας, έχει αλλάξει κατά πολύ και ιδιαίτερα απότομα, γεγονός που μπορεί να επιδράσει αρνητικά στην διάθεση των παιδιών αλλά και την δική μας. Ωστόσο, μπορεί να συμβάλλετε στην δημιουργία ενός θετικού και διασκεδαστικού κλίματος στο σπίτι.

Σινεμά
στο σπίτι

Καθίστε όλοι μαζί και καταγράψτε τις αγαπημένες σας ταινίες, παιδικές αλλά και οικογενειακές. Κάθε βράδυ μπορείτε να απολαμβάνετε μαζί με τα βουτυρένια σας σπιτικά ποπκορν και μια διαφορετική ταινία. Μετά το τέλος της ταινίας ή και την επόμενη ημέρα, ρωτήστε τα παιδιά τι έμαθαν ή τι είναι αυτό που τους έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση στην ταινία που είδατε.

Μαγειρεύουμε παρέα

Αφήστε τα μικρά να σας κρατήσουν παρέα στην κουζίνα όσο μαγειρεύετε. Μπορείτε να τους αναθέσετε δουλειές ανάλογα με την ηλικία τους ή ακόμα και να ζητήσετε τις ιδέες τους για το τι μπορείτε να φτιάξετε. Αφήστε τα μικρότερα παιδιά να προετοιμάσουν το τραπέζι για το φαγητό ενώ ταυτόχρονα μπορείτε να τους μάθετε πώς να πλένουν και να καθαρίζουν σωστά τα λαχανικά ή και τα φρούτα. Έτσι μαθαίνουν να αναλαμβάνουν ευθύνες ενώ παράλληλα εξασκούν βασικές δεξιότητες, που θα αποτελέσουν τις βάσεις της ανεξαρτησίας τους.

Πηγή: vita.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα