Μέλος του ΔΣ της ECSDA διορίστηκε ο Πρόεδρος του XAK

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ευρωπαϊκών Κεντρικών Αποθετηρίων (ECSDA) διορίστηκε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου Μάριος Α. Πηλαβάκης, κατά την πρόσφατη Τακτική Συνέλευση – Συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της ECSDA, η οποία έγινε στις 12 Μαΐου 2017 στην Πράγα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΧΑΚ, το γεγονός ότι το Χρηματιστήριο

Αξιών Κύπρου συμμετέχει μέσω του Προέδρου του στην Ομοσπονδία αυτή, είναι σημαντικό και συνιστά μία επιτυχία, εφόσον του δίδεται η ευχέρεια να συμμετάσχει και να παρεμβαίνει παραγωγικά, σε νέες εξελίξεις που προωθούνται και που αφορούν στα θέματα του Κεντρικού Αποθετηρίου Μητρώου του.

H Ένωση των Ευρωπαϊκών Κεντρικών Αποθετηρίων Αξιών (ECSDA), αντιπροσωπεύει 41 διεθνή και εθνικά Κεντρικά Αποθετήρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης από 37 Ευρωπαϊκές χώρες, με στόχο να προωθεί ένα εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ των Κεντρικών Αποθετηρίων, των Ευρωπαϊκών Δημόσιων Αρχών κι άλλων ενδιαφερόμενων μερών και να επιλαμβάνεται ουσιαστικών θεμάτων που τα αφορούν, προωθώντας αριθμό έργων.

Η Ένωση αυτή ασχολείται ειδικότερα με θέματα μετα-συναλλακτικής δραστηριότητας στις Ευρωπαϊκές Κεφαλαιαγορές και σημειώνεται ότι κατά την παρούσα περίοδο, όπου προωθούνται σειρά νέων σχετικών Οδηγιών / Κανονισμών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο ρόλος της ως εκπρόσωπος των Ευρωπαϊκών Κεντρικών Αποθετηρίων, καθίσταται ακόμη πιο σημαντικός.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα