Μειωμένοι λογαριασμοί στα αποχετευτικά τέλη

Μειωμένοι θα είναι για κάποιους οι λογαριασμοί στα τέλη αποχετεύσεων, σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λευκωσίας, Σάββα Χατζηνεοκλέους.

Σε δηλώσεις του στο Μεσημέρι και κάτι του Σίγμα, ξεκαθάρισε ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι είχαν σωστά εκτιμημένες αξίες σε σχέση με τις τιμές του 1980 θα έχουν μειωμένη χρέωση στα αποχετευτικά τέλη.

Πλέον, όπως αναφέρει, οι λογαριασμοί θα είναι αντιπροσωπευτικοί της περιουσίας που κατέχουν οι ιδιοκτήτες και τις εκτιμημένες αξίες της εν λόγω

περιουσίας.

Ο κ. Χατζηνεοκλέους κάνει λόγο για άρση αδικίας με την υιοθέτηση των αξιών του 2013 για τον υπολογισμό των τελών.

Αυτό που γινόταν μέχρι τώρα, επεσήμανε, είναι κάποιοι ιδιοκτήτες να μην έχουν αντιπροσωπευτικές εκτιμημένες αξίες και ως εκ τούτου να μην καταβάλλουν αντιπροσωπευτικά τέλη με τις περιουσίες τους σε αντιστάθμισμα με ένα άλλο ποσοστό 60% που ήταν σωστοί αλλά κατέβαλλαν αυξημένα τέλη για να καλύψουν όσα δεν πληρώνονταν από το υπόλοιπο 40 %. Αυτό πλέον δεν θα συμβαίνει, τόνισε.

Πλέον ο συντελεστής χρέωσης θα είναι 0,6 τις χιλίοις, υπάρχουν όμως αρκετές περιπτώσεις όπου η αύξηση στην αξία των ακινήτων από το 1980 στο 2013 είναι πολύ μεγαλύτερη από τη μείωση στο συντελεστή χρέωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα