Μεγαλύτερη από το αναμενόμενο η ανάπτυξη στις ΗΠΑ

Η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο αναπτύχθηκε με ακόμη πιο γρήγορους ρυθμούς από ότι αρχικά αναμενόταν το τρίτο τρίμηνο του χρόνου, καθοδηγούμενη κατά κύριο λόγο από μια αύξηση στις δαπάνες, ανακοίνωσε το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, την Τρίτη.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σύμφωνα με μια αναθεωρημένη έκθεση για το ΑΕΠ, η οικονομία της χώρας αναπτύχθηκε κατά 3,2% ετησίως, τρία δέκατα πιο πολύ από ότι οι αρχικές εκτιμήσεις

που δημοσιεύθηκαν τον περασμένο μήνα και που ήταν ήδη ο πιο γρήγορος ρυθμός εδώ και δύο χρόνια.

Οι προβλέψεις της πλειοψηφίας των αναλυτών έδειχναν σε μια πιο μετριοπαθή ανοδική αναθεώρηση της τάξης του 3% σε σχέση με το 2,9% της αρχικής εκτίμησης.

Τα αποτελέσματα δείχνουν μια ακόμη πιο έντονη άνοδο στην αρχή του δεύτερου μισού του 2016. Η υποτονική ανάπτυξη του πρώτου εξαμήνου είχε λειτουργήσει υποβοηθητικά για να πειστούν τα κέντρα λήψεως νομισματικών αποφάσεων των ΗΠΑ και να αναβάλουν μια προγραμματισμένη πορεία αυξήσεων των επιτοκίων κατά τη διάρκεια του χρόνου.

Ωστόσο, η Φέντεραλ Ριζέρβ (Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα) αναμένεται ευρέως να αυξήσει τα επιτόκια, από τα ιστορικά χαμηλά στα οποία βρίσκονται τώρα, τον επόμενο μήνα.

Στη βάση πιο αναλυτικών στοιχείων, ο αναθεωρημένος ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ δείχνει ότι οι Αμερικανοί καταναλωτές δαπάνησαν περισσότερα στην οικοδόμηση οικιακών εγκαταστάσεων για μονογονεϊκές οικογένειες, ενώ οι επενδύσεις σε μη οικιστικές εγκαταστάσεις αναθεωρήθηκαν προς τα πάνω στο 10,1% από 5,4%.

Οι δαπάνες για αγαθά διαρκείας αυξήθηκαν κατά 2,8% το δεύτερο τρίμηνο, 0,7 ποσοστιαίες μονάδες περισσότερες από ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί.

Η έκθεση δείχνει επίσης μεγάλα κέρδη από τις καταναλωτικές δαπάνες σε εξαρτήματα αυτοκινήτων και λιανικές πωλήσεις «άλλων» αγαθών, περιλαμβανομένων και στοιχείων από το Γραφείο Αλκοόλ, Καπνού και Όπλων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα