Μεγάλος στόχος η δεύτερη σερί νίκη

ΑΕΛ
Απέναντι στην Πάφο οι «κίτρινοι» κυνηγούν το πρώτο φετινό διπλό, αλλά και δύο νίκες στη σειρά

Μετά τον Ερμή η Πάφος. Στην ΑΕΛ, αφού κέρδισαν τον αγώνα του Σαββάτου, επικεντρώνονται στον αγώνα της ερχόμενης Κυριακής στο Παφιακό, όπου στόχος θα είναι και πάλι οι τρεις βαθμοί. Η νίκη έχει φέρει ηρεμία στο «κίτρινο στρατόπεδο» και πάνω σ' αυτήν θα προσπαθήσει να κτίσει ο Χριστάκης Χριστοφόρου, έτσι ώστε η ομάδα του να καταφέρει να πετύχει την πρώτη φετινή της εκτός έδρας νίκη και να σημειώσει δύο νίκες στη σειρά, κάτι που

έχει να κάνει από προπέρυσι, δηλαδή από την αγωνιστική περίοδο 2013-14.

Ο Χριστάκης Χριστοφόρου είχε την ευκαιρία να δει την Πάφο στο Παραλίμνι και έτσι γνωρίζει από πρώτο χέρι τι ακριβώς περιμένει την ομάδα του την Κυριακή. Πέρα από το τρίποντο ο Κύπριος τεχνικός θέλει να δει περαιτέρω βελτίωση στην εικόνα της ΑΕΛ. Κάθε παιγνίδι να γίνεται ένα, μικρό έστω, βήμα προς τα εμπρός και στόχος είναι το συντομότερο δυνατό η ΑΕΛ να μπορεί να έχει καλή απόδοση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Αμυντικά η λεμεσιανή ομάδα πάει καλά. Σε τέσσερεις αγώνες δέχθηκε τρία γκολ και κράτησε στα δύο εντός έδρας παιγνίδια ανέπαφη την εστία της. Γενικά στέκεται καλά, αν και συνήθως παρατηρείται πρόβλημα στη μεσαία γραμμή, που στον αγώνα με τον Ερμή ήταν βελτιωμένη, κυρίως, λόγω της παρουσίας του Σουάρες. Φυσικά κάτι που πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα είναι τα «τυφλά» γυρίσματα της μπάλας προς τα πίσω, που κάποιες φορές είναι απρόσεκτα. Με εξαίρεση τον αγώνα με την Αγία Νάπα σε όλα τ' άλλα οι αντίπαλοι δημιούργησαν ευκαιρίες λόγω αυτού. Μάλιστα στον τελευταίο αγώνα οι πάσες προς τα πίσω έδωσαν στην ομάδα της Αραδίππου τρεις ευκαιρίες για γκολ.

Πρόβλημα το γκολ
Εκεί που η ΑΕΛ δείχνει να αντιμετωπίζει μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στην επίθεση. Και στη δημιουργία και στο γκολ. Η ΑΕΛ σημείωσε δύο γκολ μέχρι τώρα (και τα δύο χάρισαν νίκες), ενώ δεν κατάφερε να σκοράρει στα ντέρμπι. Το ζητούμενο για τον κ. Χριστοφόρου είναι η ομάδα του να μπορεί να φτιάχνει ευκαιρίες έτσι ώστε να έχει περισσότερες πιθανότητες για γκολ και βαθμούς. Η ΑΕΛ, σε μεγάλα χρονικά διαστήματα στα παιγνίδια της, παρά το ότι έχει την κατοχή της μπάλας δεν μπορεί να αναπτυχθεί σωστά και να φθάσει με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία. Αυτό είναι κάτι που απασχολεί τον τεχνικό της ΑΕΛ και δουλεύει στις προπονήσεις για να το βελτιώσει άμεσα.

Αμφίβολοι Ρομπέρ και Ντεγκρά
Ο κ. Χριστοφόρου περίμενε χθες ενημέρωση για το ιατρικό δελτίο. Ο Ρομπέρ αποχώρησε τραυματίας το Σάββατο πριν το ημίωρο με πρόβλημα στον γαστροκνήμιο και χθες πέρασε από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς. Το πιθανότερο είναι πως δεν θα αγωνιστεί την Κυριακή στην Πάφο. Χθες θα περνούσε από νέες εξετάσεις ο Ματίας Ντεγκρά για να γίνει νέα αξιολόγηση της θλάσης α' βαθμού που αποκόμισε στο λεμεσιανό ντέρμπι. Και για τον Ντεγκρά το πιθανότερο είναι πως θα χάσει τον αγώνα της Κυριακής. Άλλωστε η παρουσία του Σκόβρον κόντρα στον Ερμή επιτρέπει στον κ. Χριστοφόρου να μην πιέσει τον Αργεντινό «κίπερ» να επιστρέψει στη δράση, παρά μόνο όταν είναι 100% έτοιμος. Τέλος υπάρχει και ο Ελευθερίου. Η ενημέρωση της προηγούμενης εβδομάδας ήταν ότι ο Κύπριος άσος πιθανότατα θα είναι έτοιμος για τον αγώνα της Πάφου, όμως κι αυτό θα ξεκαθαρίσει μέσα στην ημέρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα