Μεγάλη συγκέντρωση "Υπέρ της Δημοκρατίας" στην Τουρκία

Τη μεγαλύτερη συγκέντρωση στην ιστορία της Τουρκίας, με σύνθημα «Υπέρ της Δημοκρατίας», αναμένει η τουρκική κυβέρνηση σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, εκτιμώντας ότι το «παρών» θα δώσουν 3.000.000 πολίτες.

Η συγκέντρωση θα ξεκινήσει στις 17.00 το απόγευμα και σε αυτήν θα συμμετέχουν έπειτα από έκκληση του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν εκτός από τον ηγέτη του ΑΚΡ και πρωθυπουργό της χώρας Μπιναλί Γιλντιρίμ και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου καθώς και ο αρχηγός του Κόμματος Εθνικής Δράσης (ΜΗΡ) Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Χθες,

το έκτακτο συμβούλιο εθνικής ασφαλείας συνεδρίαζε για τρεις ώρες, υπό τον πρωθυπουργό, Μπιναλί Γιλντιρίμ, εξετάζοντας τα μέτρα ασφαλείας της σημερινής συγκέντρωσης.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από γιγαντοοθόνες στις 81 επαρχίες της Τουρκίας, αλλά και στην αμερικανική Πολιτεία Πενσυλβανία, όπου ζει ο φερόμενος ως εγκέφαλος της απόπειρας πραξικοπήματος Φετουλάχ Γκιουλέν.

Keywords
Τυχαία Θέματα