Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στη Μυτιλήνη - Στο σκοτάδι το νησί

Μεγάλη φωτιά, ξέσπασε στην Αγία Κυριακή της Μυτιλήνης, με αποτέλεσμα να υπάρξει διακοπή ρεύματος στο νησί, όπως μεταδίδει το CNN Greece.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ακούστηκαν δύο εκρήξεις μετασχηματιστών της ΔΕΗ και πιθανότατα εξ'αυτού του λόγου έχει διακοπεί το ρεύμα σε όλο το νησί.

Η φωτιά, κατά τις ίδιες πληροφορίες, έφθασε μια ανάσα από τα σπίτια αλλά και πολύ κοντά στις δεξαμενές της ΔΕΗ, τις οποίες ακόμη καταβρέχουν προκειμένου να προλάβουν τα χειρότερα και να μην περάσουν από εκείνο το σημείο οι φλόγες.

Παραμένουν μικρές οι ροές μεταναστών και προσφύγων στα νησιά του βορείου Αιγαίου, το τελευταίο 24ωρο.Από χθες το πρωί έως σήμερα, στα νησιά έφθασαν συνολικά 36 άτομα. Από αυτά στη Λέσβο έφθασαν 35, ένας πέρασε στη Χίο και κανένας στη Σάμο.

Σε εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας, στη Λέσβο βρίσκονταν εγκλωβισμένοι 2.853 πρόσφυγες και μετανάστες, στη Χίο 2.515 και στη Σάμο 1.153. Συνολικά στα νησιά του βορείου Αιγαίου βρίσκονταν 6.521 άτομα, τα οποία, έχουν αιτηθεί τη χορήγηση ασύλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα