Μεγάλη φωτιά στην Κεφαλονιά: Οι πυροσβέστες έσωσαν τα σπίτια

Ολονύκτια μάχη με τα πύρινα μέτωπα στην Κεφαλονιά έδιναν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ελλάδα.

Μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 20:30 το βράδυ σε δασική έκταση και σε δύσβατο σημείο στους πρόποδες του Αίνου.

Στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι, με κατεύθυνση προς τους οικισμούς, Σιμωτάτα και Λουρδάτα, που εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Παναγής Δρακουλόγκωνας, δήλωσε ότι η φωτιά ξεκίνησε νωρίς το βράδυ με αποτέλεσμα να μην μπορούν να

επιχειρήσουν αεροσκάφη.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι η κινητοποίηση ήταν άμεση και αποτελεσματική. Δώσαμε μάχη αυλή - αυλή για να μην καούν σπίτια, είπε.

Στην περιοχή επιχειρεί το σύνολο της πυροσβεστικής δύναμης του νησιού, ενώ μεταβαίνουν κι άλλες δυνάμεις από την Πάτρα, την Τρίπολη και την Κοζάνη.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν και οι ρίψεις από εναέρια μέσα.

Στην Ανατολική Αττική δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα, ωστόσο, οι δυνάμεις κατάσβεσης συνεχίζουν να παραμένουν σε πλήρη ανάπτυξη, καθώς ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων δεν έχει εξαλειφθεί.

Επίσης, χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η Ηλεία και η Ζάκυνθος.

Σύμφωνα με τον χάρτη επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς, που εκδίδει καθημερινά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σήμερα θα επικρατούν συνθήκες, που ευνοούν την έναρξη και εξέλιξη δασικών πυρκαγιών, σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, καθώς θα πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Άμεση καταγραφή ζημιών, αποζημιώσεις, φορολογικές ελαφρύνσεις και αντιπλημμυρικά έργα, αποφασίστηκαν, μεταξύ άλλων, κατά την ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, που πραγματοποιήθηκε χθες, υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, με τη συμμετοχή πολλών Υπουργών.

Keywords
Τυχαία Θέματα