Μεγαλείο ψυχής: Mητέρα & γιος χάρισαν ζωή σε δυο ανθρώπους

Το μεγαλείο της ανθρωπιάς έλαμψε για άλλη μια φορά. Πατέρας πέντε παιδιών, ο 38 χρονος Meir Holtz από το Ισραήλ έγινε δότης νεφρού για ένα άγνωστο, χωρίς να ξέρει ότι δύο μήνες μετά η μητέρα του θα έκανε ακριβώς το ίδιο.

H 57χρονη ψυχολόγος Linda Holtz υποστήριξε την απόφαση του γιου της και μετά που γνώρισε τους συγγενείς του ανθρώπου που ο γιος της έσωσε, συνειδητοποίησε ότι ο Meir άλλαξε τη ζωή μιας ολόκληρης οικογένειας.«Ήταν θαυμάσιο»,

δήλωσε η κυρία Holtz.

Συγκινήθηκε τόσο πολύ που αποφάσισε να λειτουργήσει ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, αλλά αντίστροφα. Δηλαδή άρχισε το ψάξιμο για να βοηθήσει κάποιον που είχε ανάγκη νεφρό, μέσω του οργανισμού Tormim Haii (Δίνοντας Ζωή).

Ο Οργανισμός την έφερε σε επαφή με την Ofra Rafay, η οποία νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Hadassah της Ιερουσαλήμ και χρειαζόταν επείγουσα μεταμόσχευση νεφρού.

Η 55χρονη Ofra ήταν νεφροπαθής από τον καιρό που ήταν έφηβη. Η Holtz αρνείται τον τίτλο της ηρωίδας. «Αυτός ο τίτλος ανήκει στο προσωπικό του Hadassah, συγκεκριμένα στο συντονιστή της μεταμόσχευσης που ήταν μαζί μας καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας» είπε.

Ο επικεφαλής χειρουργός μεταμοσχεύσεων, δρ. Abed Khalaileh, δήλωσε ενθουσιασμένος που η εγχείρηση ήταν επιτυχής».

Από την πλευρά του, ο διευθυντής του Τμήματος Μεταμοσχεύσεων του Hadassah, δρ. Hadar Merhav, ανέφερε: «Η καινούργια ευκαιρία για μια καλύτερη ζωή, που δόθηκε στην Ofra, είναι αποτέλεσμα της γενναιοδωρίας της δότριας και της οικογένειας της.

Εξέφρασε επίσης την περηφάνια του που το Hadassah αποτελεί κομμάτι του αλτρουιστικού προγράμματος δωρεάς οργάνων.

Keywords
Τυχαία Θέματα