Μέχρι 7 χρόνια φυλακή για χειραγώγηση αγώνων

Μέχρι 7 χρόνια φυλάκιση προβλέπει κυβερνητικό νομοσχέδιο.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ενισχύει το οπλοστάσιο των διωκτικών Αρχών για καταπολέμηση του φαινομένου της χειραγώγησης αθλητικών γεγονότων. Το νομοσχέδιο πέρασε από το Υπουργικό.

Με την έγκριση του νομοσχεδίου που ετοίμασε το Υπουργείο Δικαιοσύνης

και Δημοσίας Τάξεως αναφορικά με την καταπολέμηση της χειραγώγησης αθλητικών γεγονότων, κατά την τελευταία συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, η Κυβέρνηση επιχειρεί να θέσει τέρμα στην αδυναμία διερεύνησης των υποθέσεων χειραγώγησης αθλητικών αγώνων. Το νομοσχέδιο αναμένεται να υποβληθεί στη Βουλή για συζήτηση και ψήφιση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το Υπουργείο, το νομοσχέδιο στοχεύει στην ενίσχυση του οπλοστασίου των νομικών εργαλείων, ώστε να καθίστανται πιο δραστικά και αποτελεσματικά στον αποτρεπτικό και κατασταλτικό τους ρόλο. Παράλληλα, θεσπίζει θεσμικές διαδικασίες που προστατεύουν τις αθλητικές διοργανώσεις, καθώς και τα πρόσωπα, τα οποία προβαίνουν σε καταγγελίες σχετικές με τη χειραγώγηση αγώνων.

«Έχοντας θέσει ως προτεραιότητά της την προστασία και την περαιτέρω αναβάθμιση του αθλητισμού, η Κυβέρνηση έθεσε ως στόχο τη δημιουργία ενός ελκυστικού αθλητικού προϊόντος, που θα αποτελεί πόλο έλξης για τους αγνούς φιλάθλους και θα επιτελεί τον πολυδιάστατο κοινωνικό του ρόλο», αναφέρεται στην ανακοίνωση, και προστίθεται: «Απώτερος σκοπός είναι η καλλιέργεια ενός αμιγώς αθλητικού πνεύματος, τόσο εντός όσο και εκτός των αγωνιστικών χώρων, και η προαγωγή των θεμελιωδών αξιών της ευγενούς άμιλλας και του υγιούς ανταγωνισμού».

Διαβάστε περισσότερα στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Σημερινή»

Keywords
Τυχαία Θέματα