Με μαρτυρικό υλικό επέστρεψαν οι ανακριτές από το Λονδίνο

Με καταθέσεις υψηλόβαθμων στελεχών της HSBC αλλά και άλλου μαρτυρικό υλικό, επέστρεψαν οι ανακριτές που διερευνούν την κατάρρευση της Κυπριακής οικονομίας.

Η διερεύνηση αφορά την εξαγορά μέρους του μετοχικού κεφαλαίου της HSBC από την Λαϊκή και τις ενέργειες που έγιναν από τον τότε επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας.

Με μαρτυρικό υλικό που αφορά τις ενέργειες του πάλαι ποτέ ισχυρού άνδρα της Μαρφίν Λαίκής

Ανδρέα Βγενόπουλου, επέστρεψαν από το Λονδίνο οι ανακριτές που διερευνούν την κατάρρευση της Κυπριακής οικονομίας. Η διερεύνηση αφορά το 21,16% των μετοχών οι οποίες εξαγοράστηκαν από την Marfin financial group holdings, την Tosca Fund και τη Laiki Bank Ltd καθώς και τις ενέργειες που έγιναν τόσο από τον Ανδρέα Βγενόπουλο όσο και από τον τότε διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Χριστόδουλο Χριστοδούλου, ο οποίος φέρεται να μην προέβη στους απαιτούμενους ελέγχους της εν λόγο πράξης.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης, σύμφωνα με πληροφορίες θα εξεταστεί και το κατά πόσον η αγοραπωλησία αποτέλεσε προσυνεννόηση του Ανδρέα Βγενόπουλου με τον τότε διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Χριστόδουλο Χριστοδούλου ενώ θα εξεταστεί και το ενδεχόμενο δωροδοκίας του.

Τα αδικήματα που διερευνώνται αφορούν διαφθορά, κατάχρηση εξουσίας καθώς και αδικήματα που σχετίζονται με θέματα που αφορούν τη λειτουργία της Κεντρικής Τράπεζας. Δεν αποκλείεται πάντως να μεταβεί και 3 κλιμάκιο ανακριτών, σε διάστημα 4 μηνών για τη λήψη επιπρόσθετων καταθέσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα