Με κοινοτάρχες της Επαρχίας Πάφου συνομίλησε ο Ν. Κουγιάλης

Σε σύσκεψη παρακάθισε ο Υπουργός Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης με τους κοινοτάρχες περιοχής Χλώρακας, Έμπας, Τάλας, Κισσόνεργας, Λέμπας, Ελεδιού στην αίθουσα πολλαπλής Χρήσης Χλώρακας.

Ο κ.Κουγιάλης σε δηλώσεις του στο πλαίσιο της σύσκεψης ανέφερε πως μέσα στα πλαίσια της τριήμερης περιοδείας του στην ευρύτερη περιοχή της Πάφου συναντήθηκε με τους κοινοτάρχες .

Μπαίνουμε είπε στον 5ο χρόνο της διακυβέρνησης του Νίκου Αναστασιάδη

με στόχο ανέφερε την επίλυση όσο το δυνατόν πιο πολλών προβλημάτων μπορούν, προσθέτοντας πως οι κοινότητες αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα μικρά και μεγάλα.

Τα προβλήματα αυτά, όπως επεξήγησε αφορούν την διαχείριση των αδρανών αποβλήτων, τον εξωραϊσμό και καλλωπισμό κάποιων κοινοτήτων και θέματα που αφορούν την υδροδότηση κάποιων κοινοτήτων.

Ο κ. Κουγιάλης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την συζήτηση που διεξήχθη μέσα σε εποικοδομητικό πνεύμα και συνεχάρη τους κοινοτάρχες της περιοχής που αντιμετωπίζουν με συλλογικότητα τα προβλήματα.

Δεσμεύτηκε μάλιστα πως επειδή οι απαιτήσεις τους είναι στα πλαίσια της λογικής , η Κυβέρνηση θα προσπαθήσει να ικανοποιήσει περισσότερα απ’ αυτά τα αιτήματα.

Ερωτηθείς σχετικά οκ.Κουγιάλης είπε πως αύριο το μεσημέρι θα παρακαθίσει σε σύσκεψη με τις κοινότητες του Ακάμα θεωρώντας ότι προχωρά το θέμα κανονικά και υλοποιείται η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου .

“Έχουμε ήδη εντάξει όλη την κρατική περιουσία σε εθνικό δασικό πάρκο, που ήταν και το μεγάλο όραμα όλων για αυτή την περιοχή, προχωρεί και ο σχεδιασμός του πάρκου και παράλληλα υλοποιείται η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου για τον καταρτισμό και την δημιουργία ενός νέου τοπικού σχεδίου για ολόκληρη την περιοχή “ είπε ο Υπουργός, προσθέτοντας πως ήδη” η Πολεοδομία έχει ξεκινήσει την διαβούλευση με τις κοινότητες και με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς”.

Στόχος του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη συνέχισε, και αυτές είναι οι οδηγίες του ΠτΔ αλλά και των αρμοδίων Υπουργών ( Γεωργίας και Εσωτερικών) είναι ότι αυτό το τοπικό σχέδιο πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Νοέμβριο του 2017.

Ανακοίνωσε επίσης πως η επιθυμία της Κυβέρνησης είναι πριν εκπνεύσει αυτή η θητεία του ΠτΔ αυτό το θέμα να έχει επιλυθεί οριστικά.

Αναφορικά με την μονάδα αφαλάτωσης της Πάφου ο κ.Κουγιάλης είπε πως πλέον από την γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα η μονάδα δεν μπορεί να παραμείνει.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχει μια μονάδα και υπάρχει και ανάγκη για δημιουργία μονάδας εκεί αυτή η μονάδα πρέπει να αποξιλωθεί και το Υπουργείο θα προκηρύξει νέο διαγωνισμό για την κατασκευή νέας μονάδας δυναμικότητας 20 χιλ.τόνων νερού την ημέρα.

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα μέσα στην επόμενη τριετία η καινούργια μονάδα να είναι στην διάθεση μας.

Κληθείς να σχολιάσει που έχουν γίνει λάθη επί του θέματος ο Υπουργός Γεωργίας παραδέχτηκε ότι έχουν γίνει πολύ σημαντικά λάθη, έχει γίνει έρευνα για τη συγκεκριμένη μονάδα, η έρευνα έχει σταλεί στον Γενικό Εισαγγελέα για να διερευνήσει αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες.

Πρόσθεσε μάλιστα, πως ο Γενικός Εισαγγελέας θα γνωματεύσει και επί αυτού του θέματος.

"Η συγκεκριμένη μονάδα στοίχισε 20 εκατ. ευρώ και πλέον χωρίς να έχουμε πάρει σημαντικές ποσότητες νερού" είπε ο Υπουργός και ευχήθηκε όπως δεν επαναληφθούν τέτοια λάθη στο μέλλον.

Τέτοια λάθη κοστίζουν πάρα πολύ στον φορολογούμενο πολίτη,κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα