Με καινοτομίες και ιδιαιτερότητες το Ράλι Κύπρος (φωτος)

Το CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ Ράλι Κύπρος 2015 αναμένεται να προσφέρει μοναδικές συγκινήσεις, όχι μόνο από τις καινοτομίες και τις πολλές του ιδιαιτερότητες αλλά και από τις γρήγορες του διαδρομές και την πλειάδα αξιόλογων πληρωμάτων που περιλαμβάνει η λίστα συμμετοχών του. Ο φετινός αγώνας θα είναι ίσως το γρηγορότερο Ράλι Κύπρος που οργανώθηκε ποτέ.

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος το CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ Ράλι Κύπρος μετρά σε δύο περιφερειακά

πρωταθλήματα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA). Πρόκειται για τον όγδοο γύρο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, τον πέμπτο γύρο του πρωταθλήματος Μέσης Ανατολής και τον τέταρτο γύρο του Παγκυπρίου πρωταθλήματος ράλι. Κάτι που το καθιστά το μοναδικό ράλι στον κόσμο που μετρά σε δύο περιφερειακά πρωταθλήματα της FIA.

Σε Δημοσιογραφική Διάσκεψη που έγινε σήμερα Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου στα Κεντρικά Γραφεία της CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ στη Λευκωσία, οι διοργανωτές έδωσαν όλες τις πληροφορίες για τον Εθνικό μας αγώνα που θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία από τις 25 μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου. Παρών στη Διάσκεψη ήταν και ο κύριος Jean-Baptiste Ley, κορυφαίο στέλεχος στη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Δεκαέξι απαιτητικές και συνάμα γρήγορες ειδικές διαδρομές και 664,18 χιλιόμετρα θα έχουν να αντιμετωπίσουν μια πλειάδα πληρωμάτων από Κύπρο, Ευρώπη και Μέση Ανατολή, τα οποία υπόσχονται να προσφέρουν πλούσιο θέαμα στις χιλιάδες φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού που θα βρεθούν στις διαδρομές. Σημαντικότερη καινοτομία για το CNP AΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ Ράλι Κύπρος 2015 είναι η συμπερίληψη του παραλιακού μετώπου της Λάρνακας – περιοχή Φοινικούδων – σαν χώρου για την τελετή εκκίνησης και τερματισμού ενώ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται Υπερειδική διαδρομή μήκους έξι χιλιομέτρων που θα διεξαχθεί στους δρόμους της κεντρικής Λευκωσίας, ενώνοντας έτσι την μοιρασμένη πρωτεύουσα.

Σε ομιλία του, ο Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Αυτοκινήτου κ. Αντώνης Μιχαηλίδης τόνισε πρώτιστα τη μοναδικότητα του αγώνα να μετρά σε δύο περιφερειακά πρωταθλήματα της FIA αλλά και την πρωτόγνωρη προβολή που παίρνει η χώρα μας από παγκόσμιας εμβέλειας τηλεοπτικά κανάλια όπως το Eurosport και το Al Jazeera. Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στη σημαντικότερη καινοτομία του CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ Ράλι Κύπρος 2015. «Σημαντική καινοτομία είναι η συμπερίληψη του παραλιακού μετώπου της Λάρνακας – περιοχή Φοινικούδων – σαν χώρου για την τελετή εκκίνησης, του τερματισμού καθώς και των απονομών επάθλων στους νικητές. Παρατηρήσαμε από πέρυσι ότι στερούσαμε από θέμα προβολής των αξιόλογων θαλάσσιων τουριστικών μας θέρετρων και αυτός ήταν και ο κύριος λόγος επιλογής του συγκεκριμένου χώρου. Έδρα του αγώνα παραμένει η Λευκωσία αφού κρίθηκε από την Οργανωτική Επιτροπή ότι η Πρωτεύουσα εξακολουθεί να έχει ανάγκη τουριστικής και γενικότερα διεθνούς προβολής και εσόδων». Στην ομιλία του αναφέρθηκε εκτενώς και στην CNP ASFALISTIKI Super Special Stage. «Μετά την τεράστια περσινή επιτυχία της Υπερειδικής διαδρομής, η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε να την επαναλάβει και φέτος. Μια διαδρομή που κατάφερε πέρυσι να προσελκύσει δεκάδες χιλιάδες θεατές - και το σημαντικότερο – διεξήχθη με απόλυτη ασφάλεια. Αποκορύφωμα της επιτυχίας ήταν και η αναφορά της στη ετήσια έκθεση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών ως ‘το επιτυχέστερο μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης από το 1974’. Τονίζω και φέτος ότι οι προϋποθέσεις και οι όροι που διέπουν την διεξαγωγή της CNP ASFALISTIKI Super Special Stage καθ’ όλο της το μήκος είναι ακριβώς οι ίδιοι με τις προϋποθέσεις και τους όρους που διέπουν την διεξαγωγή όλων των ειδικών διαδρομών του αγώνα. Συνοπτικά, η βασική προϋπόθεση είναι ότι μοναδικός οργανωτής, εκτελεστής και επόπτης της CNP ASFALISTIKI Super Special Stage είναι ο ΚΣΑ και απαράβατος όρος η αυστηρή εφαρμογή των προνοιών του Διεθνούς Αγωνιστικού Κώδικα (ΔΑΚ - Sporting Code)».
Ο κύριος Μιχαηλίδης αναφέρθηκε και στην εμπορική εκμετάλλευση της CNP ASFALISTIKI Super Special Stage η οποία φέτος ανατέθηκε σε εξειδικευμένη εταιρεία, έναντι οικονομικού ανταλλάγματος, ούτως ώστε να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή θέαση. «Κατά μήκος της διαδρομής θα διαμορφωθούν ειδικοί ελεγχόμενοι χώροι σε συγκεκριμένα σημεία που προσφέρουν θέαμα, πάντα με γνώμονα την ασφάλεια των θεατών. Εν όψει τούτου, καλώ τους θεατές στους χώρους αυτούς να εξασφαλίσουν έγκαιρα τα εισιτήριά τους ώστε να επικρατήσει τάξη και ασφάλεια».

Τέλος, ο Πρόεδρος του ΚΣΑ ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που με δική του προσωπική εμπλοκή εξασφαλίστηκε το κύριο μέρος της χρηματοδότησης του αγώνα, ως επίσης και την τριμελή Υπουργική επιτροπή, την οποία ο ίδιος ο Πρόεδρος ανέθεσε, για τη διασφάλιση των τριών σημαντικών παραμέτρων που αφορούν την οικονομική και πολιτική πτυχή του αγώνα αλλά και την ασφάλεια του. Παράλληλα ευχαρίστησε όλους τους χορηγούς και υποστηρικτές του αγώνα κάνοντας ειδική αναφορά στην CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ που αποτελεί τον κυρίως χρηματοδότη και στην Κυβέρνηση του Βασιλείου της Ολλανδίας η οποία με ιδιαίτερη προθυμία κατέστη σημαντικός χορηγός της δικοινοτικής πτυχής του αγώνα μας. Η πτυχή αυτή εκφράζεται μέσω της διέλευσης της CNP ΑSFALISTIKI Super Special Stage και από τις δύο πλευρές της Λευκωσίας ενώνοντας, έστω και πρόσκαιρα, τη μοναδική μοιρασμένη πρωτεύουσα χώρας μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

H Αλυτάρχης του αγώνα κ. Νάγια Κοντοπούλου αναφέρθηκε εκτεταμένα τόσο στη διοργάνωση και τη διαδρομή όσο και στο μεγάλο αριθμό των συμμετεχόντων. Συγκεκριμένα ανέφερε, «Η συμπερίληψη του αγώνα μας σε δύο περιφερειακά πρωταθλήματα της FIA μας χαρίζει ένα μίγμα συμμετοχών. Οι διεκδικητές του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος θα αναμετρηθούν με τα μεγάλα ονόματα του Πρωταθλήματος Μέσης Ανατολής αλλά και του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος για μια θέση στο βάθρο. Συγκεκριμένα η λίστα συμμετοχών περιλαμβάνει 62 συνολικά πληρώματα, 44 από την Κύπρο και 18 από χώρες όπως τη Γαλλία, Τσεχία, Πολωνία, Κατάρ, Εσθονία, Ουγγαρία». Παράλληλα τόνισε και το γεγονός ότι και φέτος ο αγώνας είναι αφιερωμένος στην Οδική Ασφάλεια, ένα θεσμό το οποίο προάγει και η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου. Αναφέρθηκε επίσης και στη συνεργασία με την Κυπριακή Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (CYMEPA). «Η CYMEPA, ως ο ‘Πράσινος Πρεσβευτής’ του αγώνα, αναλαμβάνει να παρέχει συμβουλές, αλλά και από κοινού να πραγματοποιηθούν ενέργειες, για τη δημιουργία βέλτιστων συνθηκών για ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τη διοργάνωση του αγώνα. Οι ενέργειες θα περιλαμβάνουν τη μείωση των απορριμμάτων και ανακύκλωση χαρτιού, πλαστικού και μετάλλου και εξοικονόμηση ενέργειας μέσω μιας ορθολογικής αξιοποίησης στο Service Park. Παράλληλα, θα γίνει καθαρισμός των ειδικών διαδρομών και διοργάνωση εκδηλώσεων και άλλων δράσεων με σκοπό την προώθηση περιβαλλοντικών μηνυμάτων».

Ήδη οι εκδηλώσεις προώθησης του CNP AΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ Ράλι Κύπρος ξεκίνησαν με τη δημιουργία διαφημιστικών σποτ για την τηλεόραση και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και παρουσία των promo girls και του αγωνιστικού αυτοκινήτου με τα λογότυπα του αγώνα σε διάφορους χώρους όπως το Septemberfest, το Mall Λευκωσίας και αλλού. Αποκορύφωμα η εκδήλωση «meet the drivers» που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Σεπτεμβρίου η ώρα 19:00 το απόγευμα στην πλατεία Φανερωμένης στη Λευκωσία. Εκεί θα υπάρχει υπογραφή αυτογράφων από τους οδηγούς, djs, φωτογραφίσεις, dance show και συναυλία με το συγκρότημα Minus One.

Το αγωνιστικό μέρος
Το πρόγραμμα της Παρασκευής εξαντλείτε στην τελετή εκκίνησης από το παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων στη Λάρνακα. Το πρώτο αυτοκίνητο αναμένεται να κατέβει από τη ράμπα εκκίνησης στις 18:30 για να επιστρέψουν πίσω στη Λευκωσία στο χώρο του σέρβις που θα βρίσκεται στο χώρο παρά το Πάρκο Οδικής Κυκλοφορίας δίπλα από το Αρχηγείο Αστυνομίας στην Λευκωσία.
Το καθαρά αγωνιστικό μέρος του αγώνα ξεκινά νωρίς το πρωί του Σαββάτου με οκτώ ειδικές διαδρομές από τις οποίες οι τρεις θα είναι επαναλαμβανόμενες. Πιο συγκεκριμένα, στις 06:30 το πρωί τα πληρώματα θα φύγουν από τη Λευκωσία με κατεύθυνση την πρώτη ειδική διαδρομή που θα γίνει στον Κοτσιάτη. Στη συνέχεια ακολουθούν οι ειδικές διαδρομές στο Λυθροδόντα τη Λάγιας και τα Κλαυδιά για να επιστρέψουν και πάλι στη Λευκωσία στο χώρο του service park στις 10:53. Στις 11:38 θα ξεκινήσουν ένα δεύτερο πέρασμα από τις ειδικές διαδρομές. Όμως, το δεύτερο σκέλος του Σαββάτου θα ξεκινήσει με την ειδική του Λυθροδόντα και στη συνέχεια τα πληρώματα θα καλύψουν τις ειδικές στη Λάγια και τα Κλαυδιά. Η όγδοη και τελευταία ειδική της ημέρας δεν θα είναι άλλη από την CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ Υπερειδική Διαδρομή η οποία θα ξεκινήσει στις 17:15 το απόγευμα. Ο αγώνας την Κυριακή,27 Σεπτεμβρίου αρχίζει στις 08:00 το πρωί, με τα εναπομείναντα πληρώματα να κατευθύνονται στη γρήγορη ειδική αρ. 9 στο Γέρι ενώ στη συνέχεια θα έχουν να καλύψουν την ειδική στην Αγία Μαρίνα, τα Κελιά και το Τσέρι Στη συνέχεια θα επιστρέψουν πίσω στη Λευκωσία για το μεγάλο σέρβις της ημέρας. Η επανάληψη των τεσσάρων αυτών ειδικών διαδρομών το απόγευμα της Κυριακής θα φέρει τα πληρώματα στη ράμπα του τερματισμού στο χώρο των Φοινικούδων στη Λάρνακα στις 18:30 όπου θα ολοκληρωθεί και η τριήμερη μάχη τους με το χρόνο.

ΤΕΛΟΣ
Γραφείο Τύπου

Keywords
κυπρος, al jazeera, cnp, fia, eurosport, super, stage, εταιρεία, γνώμονα, γαλλια, ουγγαρια, mall, drivers, djs, dance, κινηση στους δρομους, τελη κυκλοφοριας, μετρο, αλλαγη ωρας, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, θεμα εκθεσης 2012, τελος του κοσμου, βομβα mall, αλλαγη ωρας 2013, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, χωρες, ανακυκλωση, αυτοκινητο, εδρα, εμπορικη, θεμα, ονοματα, προγραμμα, τηλεοραση, ωρα, βρισκεται, γεγονος, γινει, γνώμονα, γραφεια, δευτερο, δικη, εγινε, υπαρχει, εισιτήρια, εκθεση, εκμεταλλευση, εξι, επιτυχια, εσθονια, εταιρεία, ευρωπη, ομιλια, καταρ, κυβερνηση, λαρνακα, λευκωσια, μιγμα, μηκος, μιχαηλιδης, μειωση, παντα, ογδοο, οκτω, ορος, πεμπτη, υπογραφη, πολωνια, πρωι, συγκεκριμενα, συνεχεια, τσεχια, αγια μαρινα, αγωνας, al jazeera, ασφαλεια, super, dance, cnp, djs, εφαρμογη, ενωση, εθνικο, eurosport, fia, χωρα, κυριακη, mall, πληροφοριες, stage
Τυχαία Θέματα