Με επικρίσεις εγκρίθηκε ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός

Δεσμεύοντας μέσω τροπολογίας κονδύλι ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ για τη δημιουργία αποθεματικού του ταμείου αλληλεγγύης για τους κουρεμένους καταθέτες και εν μέσω έντονων επικρίσεων βουλευτών της αντιπολίτευσης, η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό ύψους 271 εκ. ευρώ που κατέθεσε η κυβέρνηση για κάλυψη πρόσθετων αναγκών του 2017.

Το σύνολο των πρόσθετων πιστώσεων που απαιτούνται για κάλυψη νέων αναγκών το 2017 ανέρχεται στα 335,8 εκ. ευρώ. Ποσό ύψους 74,6 εκ. θα καλυφθεί από μεταφορά εξοικονομήσεων

από άλλα κεφάλαια δαπανών του προϋπολογισμού.

Κατά πλειοψηφία η Ολομέλεια ψήφισε τα νομοσχέδια για πάταξη της διαφθοράς στην αστυνομία. Καθορίζουν τη σύσταση υπηρεσίας εσωτερικού ελέγχου στο σώμα. Ρυθμίζεται επίσης το θέμα των υπο κάλυψη αστυνομικών, αναφορικά και ειδικότερα ποιος θα τους παραχωρεί την άδεια και πώς θα ελέγχονται για την δράση τους.

Πράσινο και για την κατοχύρωση του δικαιώματος πρόσβασης του πολίτη στις πληροφορίες που κατέχουν δημόσιες αρχές, καθώς και για ρύθμιση του τρόπου άσκησης του.

Η Ολομέλεια της Βουλής υπερψήφισε νομοσχέδιο και κανονισμούς για τις προαγωγές υπαξιωματικών της Ε.Φ και Εθελοντών Πενταετούς Υπηρεσίας, καθώς και τη νομιμοποίηση 52 εθελοντριών υπαξιωματικών.

Η ψήφιση των κανονισμών για επιβολή ΦΠΑ ύψους 19% στις αγοραπωλησίες οικοπέδων για εμπορικές δραστηριότητες, αναβλήθηκε για τη Δευτέρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα