Με δύο λειτουργούς έμεινε η Ομάδα αντιμετώπισης βίας στα σχολεία

Με μόνο δύο λειτουργού μένει η Ομάδα Άμεσης Παρέμβασης (ΟΑΠ), μετά τις συνεχείς παραιτήσεις μελών της Ομάδας με αφορμή τις αποφάσεις μεταρρύθμισης της δομής της από το Υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με ασφαλής πληροφορίες του SigmaLive, σε παραίτηση προχώρησαν τα επτά μέλη του Παρατηρητηρίου για τη βία και 17 μέλη της ΟΑΠ,

δηλαδή 24 μέλη από τα συνολικά 26 που την απαρτίζουν.

Υπενθυμίζεται πως, οι πρώτες παραιτήσεις (σ.σ. 10 άτομα), ήρθαν ως απάντηση όταν η Ομάδα σε επιστολή εξέφρασε την αντίθεσή της στις νέες ιδέες του υπουργού Παιδείας, Κώστα Χαπιαούρη, με την οποία καταλήγουν σε δήλωση για απόσυρση αριθμού μελών από την ομάδα.

Πάντως, ανησυχία εξέφρασαν μέσω ανακοίνωσής τους οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ, στην οποία ζήτησαν σήμερα  επείγουσα συνάντηση με τον υπουργό.

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους σημειώνουν πως, «μετά τη συνάντηση, αν κριθεί σκόπιμο, πέρα από άλλες ενέργειες που, ενδεχομένως, θα αποφασίσουμε, πιθανό να πραγματοποιήσουμε κοινή δημοσιογραφική διάσκεψη για να ενημερώσουμε και την κοινή γνώμη εκτενώς και με λεπτομέρεια για το όλο ζήτημα».

Πάντως σε δηλώσεις του, μετά το τέλος της συνάντησης που είχε με ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ,ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης, κληθείς να σχολιάσει τις παραιτήσεις μελών της ομάδας, είπε πως πρέπει να τηρηθούν χαμηλοί τόνοι, σημειώνοντας ότι οι σχεδιασμοί του Υπουργείου Παιδείας προχωρούν κανονικά και είναι έτοιμο από τώρα να εφαρμόσει τον νέο σχεδιασμό

Keywords
Τυχαία Θέματα