Μάζης για Κυπριακό: Αυτό που με παρηγορεί είναι η αδιαλλαξία του Τατάρ

«Δεν παύει να με εκπλήσσει τον τελευταίο καιρό η νόμιμη κυβέρνηση της Κύπρου, διότι προσπαθεί να ανακαλύψει σημεία θετικά και ευνοϊκά και για τις δύο πλευρές, τα οποία θα ήθελα να ακούσω να περιγράφει».

Αυτό ανέφερε μιλώντας στις Τομές στα Γεγονότα, ο Ομότιμος Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας, Ιωάννης Μάζης, κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινή συνάντηση του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Ερσίν Τατάρ με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο

Γκουτέρες, αλλά και γενικότερα τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Συνεχίζοντας, ο Δρ. Μάζης αναρωτήθηκε ποια είναι αυτά τα σημεία, παραθέτοντας μία σειρά από ενέργειες της τουρκικής πλευράς, που αποδεικνύουν ότι τέτοια σημεία δεν υπάρχουν.

«Με τον τουρκικό στρατό στην πράσινη γραμμή, με την Αμμόχωστο υπό τις ερπύστριες των μηχανημάτων των Τούρκων εργολάβων; Την επιμονή στα δύο κράτη, στην πολιτική ισότητα την οποία την έχουμε ήδη αποδεχθεί ως κυπριακή κυβέρνηση; Απορώ. Ποια είναι τα θετικά στοιχεία; Δεν παύει να με εκπλήσσει», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης: Απογοητευμένος ο Τατάρ - Δεν θα συναντηθεί με ΠτΔ αν δεν δεχθεί τους όρους του

«Με ενδιαφέρει να γίνει κατανοητό ότι ο κ. Τατάρ επιμένει στα δύο κράτη», προσέθεσε, λέγοντας ότι ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων προσπαθεί να εκβιάσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για να αποκτήσει η Τουρκία αυτά που επιθυμεί από την ΕΕ, να τύχουν αναγνώρισης καταστάσεις όπως αυτές στην πράσινη γραμμή και στην Αμμόχωστο, αλλά και να εδραιώσει την πολιτική ισότητα «την οποία έχουμε αποδεχθεί στην ελληνοκυπριακή πλευρά».

Μάλιστα, χαρακτήρισε το υφιστάμενο καθεστώς ως καθεστώς απαρτχάιντ, ενώ εξήγησε γιατί θεωρεί «παρήγορη» την αδιαλλαξία του Ερσίν Τατάρ.

«Πόσο θλιβερά φτάσαμε ως εκεί; Το μόνο που με παρηγορεί στην αδιαλλαξία του κ. Τατάρ είναι αυτή η ίδια η αδιαλλαξία. Το γεγονός ότι ο κ. Τατάρ δεν προσέρχεται στις συνομιλίες ευνοεί τον Ελληνισμό; Αν ο κ. Τατάρ αποδεικνυόταν πιο ευφυής και δεχόταν να συνεχίσει τις συνομιλίες από το Κραν Μοντανά και μετά, θα μπορούσε να οδηγήσει σε νομικού τύπου παραχωρήσεις από την ελληνική πλευρά προς την τουρκική;», διερωτήθηκε.

Σε σχέση με την Ελλάδα και τη στάση της στο Κυπριακό, είπε καταλήγοντας ότι «ήδη η Αθήνα έχει παραχωρήσει την υπόθεση του Κυπριακού με την πλήρη συναίνεση της κυπριακής κυβέρνησης».

Δείτε το απόσπασμα: 

Keywords
Τυχαία Θέματα