Μαύρη χρονιά για Τουρκία το 2016-Τα τρομοκρατικά κτυπήματα

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο μπήκε το 2017 για την Τουρκία, μετά το μακελειό σε νυκτερινό κλαμπ στις όχθες του Βοσπόρου.

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός μετρά 39 νεκρούς, 69 τραυματίες, εκ των οποίων οι 4 σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ ο δράστης ακόμα δεν έχει συλληφθεί, με τις Αρχές να εκφράζουν φόβους και για άλλα κτυπήματα.

Αυτό ωστόσο δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό καθώς το 2016 χαρακτηρίζεται ως μια μάυρη χρονιά για την Τουρκία. Πάνω από 240 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από τρομοκρατικά κτυπήματα, αλλά και εκατοντάδες νεκροί από το αποτυχημένο

πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016.

Επτά τρομοκρατικά κτυπήματα και ένα πραξικόπημα, ολοκληρώνουν ένα αιματηρό παζλ στην Τουρκία. Πέραν αυτών είχαμε και την εν ψυχρώ δολοφονία του Ρώσου πρέσβη πριν λίγες μόνο μέρες.

Δείτε σχετικά: Σε τρομοκρατικό κλοιό η Τουρκία - Ελεύθερος ο δράστης

Πρώτο περιστατικό για το 2016 αυτό της 17ης του Φεβράρη, με επίθεση σε στρατιωτικό κονβόι, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα 28 στρατιώτες να χάσουν τη ζωή τους, κοντά στην Άγκυρα.

Συνέχεια των τρομοκρατικών κτυπημάτων τις 13 Μαρτίου όπου η καταμέτρηση νεκρών σταμάτησε στον αριθμό 37. Κούρδοι βομβιστές αυτοκτονίας ενεργοποίησαν εκρηκτικό μηχανισμό σε αυτοκίνητο στην Άγκυρα.

Επόμενος σταθμός των τρομοκρατών, το αεροδρόμιο Κεμάλ Ατατούρκ στην Κωνσταντινούπολη. Απολογισμός νεκρών αυτή την φορά 41 άνθρωποι. Τρόπος δράσης και πάλι η βομβιστική επίθεση με τραγικές συνέπειες. Δράστες αυτή τη φορά μέλη του Ισλαμικού Κράτους.

Εκατοντάδες νεκροί ήταν ο απολογισμός του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία. Το πραξικόπημα είχε διάρκεια μόλις 6 ώρες, ωστόσο οι συνέπειες ταλανίζουν μέχρι σήμερα τη χώρα.

Δεκαπέντε μέρες μόλις μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, δηλαδή στις 30 Ιουλίου, Κούρδοι μαχητές εμπλέκονται σε μάχες σε στρατιωτική βάση με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 35 άτομα.

Γεωγραφική περιοχή Γκαζιάντεπ. Απολογισμός 30 νεκροί. Ισλαμικό Κράτος και πάλι κτύπησε στις 20 Αυγούστου με παγιδευμένο όχημα, με εκρηκτικά.

Οι τρομοκράτες δεν αρκέστηκαν σε όλα τα πιο πάνω. Επιχείρησαν μαζικό κτύπημα στο γήπεδο της Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη στις 10 Δεκεμβρίου. Πρώτος στόχος λεωφορείο της Αστυνομίας, δεύτερος στόχος, κοντινή πλατεία. Την ευθύνη ανέλαβε οργάνωση συνδεδεμένη με το PKK. Απολογισμός 44 νεκροί πολίτες και αστυνομικοί.

19 Δεκεμβρίου 2016 η εν ψυχρώ δολοφονία του Ρώσου πρέσβη σε μια γκαλερί.

Το χθεσινό κτύπημα στο κλαμπ Reina ήταν το κερασάκι στην τούρτα, μιας χρονιάς που σίγουρα οι Τούρκοι θα θέλουν να ξεχάσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Τελευταίο χτύπημα η επίθεση του ένοπλου Άγιου Βασίλη σε ντισκοτέκ στην Κωνσταντινούπολη κατά τη γιορτή για την Πρωτοχρονιά, από την οποία σκοτώθηκαν 39 άνθρωποι, σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό.

Ιστορικά πρόκειται για μια από τις χειρότερες περιόδους για την χώρα. Κάτι που αποδεδειγμένα πλέον δείχνει την αδυναμία της χώρας να ανταποκριθεί επαρκώς στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, μετά και τις κινήσεις Ερντογάν.

Keywords
Τυχαία Θέματα