Μάτσας για Θανάση: Όλοι μιλούσαν για στραγγαλισμό εκτός από τον ιατροδικαστή

Για το τελικό πόρισμα της θανατικής ανάκρισης όπου επιβεβαίωσε τον στραγγαλισμό του Θανάση Νικολάου, μίλησε στο κρατικό ραδιόφωνο ο ποινικός ανακριτής Σάββας Μάτσας.

Αρχικά ανέφερε ότι το δικό τους πόρισμα έλεγε πώς ο Θανάσης στραγγαλίστηκε και ταυτόχρονα χτυπήθηκε από κάποιο όργανο, κάτι σαν ρόπαλο που του προκάλεσε εσωτερικά τραύματα.

Συμπλήρωσε ότι τέτοια αδικήματα γίνονται για κάποιο λόγο. «Ο Θανάσης δεν περνούσε καλά στο συγκεκριμένο στρατόπεδο. Του

έκαναν buyling και υπήρχαν μαρτυρίες ότι  κυκλοφορούσαν ναρκωτικά εντός του στρατοπέδου και ότι τους είδε».

Διαβάστε ακόμη: Τελικό πόρισμα 3ης θανατικής ανάκρισης Θανάση: Απεβίωσε από στραγγαλισμό

Τόνισε ότι αρκετοί πραγματογνώμονες ομόφωνα εξέφραζαν την άποψη ότι ο Θανάσης στραγγαλίστηκε και το βάσισαν σε επιστημονικά δεδομένα όπως το υοειδές οστό αλλά και στις ασφυκτικές κηλίδες που εντοπίστηκαν στους πνεύμονες του, αλλά και από μώλωπα που εντοπίστηκε μετά την εκταφή των οστών. «Όλοι μιλούσαν για στραγγαλισμό εκτός από τον ιατροδικαστή τον κ. Σταυριανό ο οποίος είχε βγάλει πόρισμα σε 15 λεπτά».

Ο κ .Μάτσας επεσήμανε πώς η εκταφή των οστών ήταν ένα καθοριστικό γεγονός. «Τα άλλα δύο στοιχεία που προϋπήρχαν ήταν ο μώλωπας αλλά και τα κόκκινα σημεία στα χέρια του που υποδείκνυαν πολύ σφικτό σφίξιμο. Είτε τον έδεσαν είτε τον κράτησαν σφικτά».

Συνεχίζοντας ανέφερε πώς όταν έδωσαν το πόρισμα τους στον Γενικό Εισαγγελέα, δεν αποδέχτηκαν την άποψη τους. «Στη θανατική ανάκριση δήλωσαν ότι θα βασίζονταν στην έκθεση του κ. Σταυρινού».

Διαβάστε ακόμη: Η μάρτυρας που δικαίωσε τον Θανάση- Τι άλλαξε στην 3η θανατική ανάκριση

Υπογράμμισε ότι υπήρχαν ευρήματα τα οποία είναι αδιαμφισβήτητα. «Μιλούν το υοειδές οστό και οι φωτογραφίες που λήφθηκαν τότε. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Θανάσης απεβίωσε λόγω στραγγαλισμού».

Ερωτηθείς αν ήταν λανθασμένοι χειρισμοί ή συγκάλυψη, απάντησε «εγώ πιστεύω όλα. Αυτό διευκολύνθηκε από την άποψη του ιατροδικαστή. Χωρίς να πάρει θερμόμετρο, μέσα σε 15 λεπτά αποφάνθηκε ότι ο Θανάσης αυτοκτόνησε. Ο τότε Αστυνομικός Διευθυντής και ο τότε Υπεύθυνος του ΥΑΕ αποδέχθηκαν την άποψη του ιατροδικαστή και επί τόπου αποφάσισαν όπως η υπόθεση θα διερευνηθεί ως μικροπαράβαση και ως αυτοκτονία».

Ερωτηθείς αν στο δικό τους πόρισμά φωτογραφίζουν πιθανούς ενόχους, απάντησε ότι δεν υπάρχουν ονόματα. «Αναφερόμαστε σε γεγονότα από τα οποία μπορεί να προκύψουν πολλά πράγματα».

Όσον αφορά τα επόμενα βήματα ανέφερε ότι μπορεί να γίνει έφεση του Γενικού Εισαγγελέα εναντίον της απόφαση της θανατικής ανακρίτριας.

Τέλος, ανέφερε ότι η οικογένεια θα κάνει ιδιωτικές ποινικές διώξεις κατά αυτών που έδωσαν γνωμοδοτήσεις και παρέλειψαν να κάνουν το καθήκον τους. «Εκτός από τον ιατροδικαστή, το Αστυνομικό Διευθυντή και τον Υπεύθυνο του ΤΑΕ, είναι και άλλοι στον στρατό και στην αστυνομία».

Συμπλήρωσε ότι ο Γενικό Εισαγγελέας δεν θα αποσύρει τις ιδιωτικές ποινικές διώξεις που θα καταχωρήσει η οικογένεια στο δικαστήριο. «Θα γίνει επίσης και αγωγή κατά του κράτους για αμέλεια και παραλήψεις εκ μέρους του ιατροδικαστή και των αστυνομικών αρχών».

Διαβάστε επίσης: Ανδριάνα: Το φως νίκησε το σκοτάδι - Επιτέλους, μπορώ να θρηνήσω το παιδί μου

Keywords
Τυχαία Θέματα