Μάτι:Σοκάρει η τρισδιάστατη εικόνα καταστροφής-Αλαλούμ με νεκρούς

Τον αριθμό 80 έχει αγγίξει ο αριθμός των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς που έπληξε την ανατολική Αττική. Ο αριθμός των αγνοουμένων υπολογίζεται στους οκτώ.

Η νεότερη ανακοίνωση των αρχών εξακολουθεί να μην διευκρινίζει το συνολικό αριθμό των νεκρών παρατείνοντας τη σύγχυση που επικρατεί. Κανείς δεν γνωρίζει αν στους νεκρούς υπάρχουν άνθρωποι που δεν περιλαμβάνονται στη λίστα των αγνοουμένων, ενδεχομένως γιατί δεν τους αναζητεί κανείς.
Ανεπίσημα πάντως γίνεται λόγος για 93 νεκρούς.

Στα νοσοκομεία της Αττικής νοσηλεύονται 43 άνθρωποι, έντεκα από τους οποίους δίνουν μάχη για να κρατηθούν

στη ζωή.

Παράλληλα, την τρισδιάστατη απεικόνιση της καταστροφής στο Μάτι έδωσε στη δημοσιότητα η ευρωπαϊκή υπηρεσία δορυφορικής χαρτογράφησης Copernicus. Η απεικόνιση φανερώνει την έκταση που έκαψε φωτιά, από την Καλλιτεχνούπολη έως τον Νέο Βουτζά στην πλαγιά, και προς τα παράλια.

Κατακόκκινος είναι ο χώρος γύρω από το Μάτι, το οποίο καταστράφηκε.

Εννιά μέρες μετά τον πύρινο όλεθρο και η Ανατολική Αττική εξακολουθεί να θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο.

Καταστροφή αυθαιρέτων προανήγγειλε η κυβέρνηση. «Για τα 2.500 αυθαίρετα σε δασική έκταση και τα 685 στον αιγιαλό αφορούν την Αττική. Στόχος είναι να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να αποφευχθούν στο μέλλον φυσικές καταστροφές. Η προτεραιοποίηση της λίστας προχωράει. Θα κάνουμε ότι είναι αναγκαίο για να προστατέψουμε την Αττική και τη χώρα από μία αντίστοιχη μελλοντική καταστροφή», ανέφερε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Με πληροφορίες από skai.gr / riknews.com.cy

Keywords
Τυχαία Θέματα