Μαρτυρίες απο μέλη του "Ονήσιλου" για την αποστολή στη Χίο

Συγκλονίζουν, οι μαρτυρίες, από το πλήρωμα του Κυπριακού ναυτικού σκάφους "Ονήσιλος", στην επιχείρηση διάσωσης προσφύγων στη Χίο.

Συγκεκριμένα, μέλη του πληρώματος του σκάφους "Ονήσιλος", που συνέβαλαν ενεργά στην ανθρωπιστική επιχείρηση διάσωσης προσφύγων από τη Συρία, μιλούν για το πως βίωσαν την εμπειρία αυτή.

"Η επιχείρηση αυτή, ήταν πρόκληση, διότι σπάνια συναντούμε παρόμοια περιστατικά στην Κύπρο ενώ είχαμε να αντιμετωπίσουμε και τις αντίξοες καιρικές συνθήκες" αναφέρει

σε δήλωση του, ο υπαστυνόμος, Ιωάννης Αρτεμίου.

Στο ταξίδι της Κυπριακής αποστολής με προορισμό την Χίο, το σκάφος αντιμετωπίζει τεχνικό πρόβλημα λόγω της θαλασσοταραχής και αναγκάζεται να ανάκαμψη στο λιμάνι της Χίου έτσι ώστε να επιδιορθώσουν το πρόβλημα.

Έπειτα από ώρες το πρόβλημα λύνετε, και το σκάφος φτάνει στα μέρη της αποστολής, αντικρίζοντας εικόνες που "πρόδιδαν" το προσφυγικό πρόβλημα.

"Τα νησιά και οι βραχονησίδες δεν ξεχώριζαν αφού ήταν γεμάτα από σωσίβια" αναφέρει, ο ηλεκτρολόγος του σκάφους , Σάββας Αγαθοκλέους.

Στη συνέχεια, το πλήρωμα του σκάφους, σώζει ένα ναυαγό, ο οποίος επέπλεε στη θάλασσα και τον μεταφέρει με ασφάλεια στο σκάφος.

Ακολούθως, το πλήρωμα συνεχίζει την πορεία προς τον προορισμό του για την Χίο, αντικρίζοντας ένα σκάφος στο οποίο επέβαιναν οι πρόσφυγες.

Η δράση για το κυπριακό πλήρωμα δεν άργησε να έρθει. Το πλήρωμα, παρελάμβανε τους πρόσφυγες από τις βάρκες που κινδύνευαν να βυθιστούν και τους συνόδευαν στη στεριά.

"Το έργο της διάσωσης ήταν δύσκολο αφού μέσα στις βάρκες υπήρχαν και μικρά παιδιά και ηλικιωμένοι άνθρωποι." επισημαίνει ο Ηλίας Χριστοφόρου.

Ενώ προσθέτει: "το έργο ήταν ακόμη δυσκολότερο λόγω του καιρού που χειροτέρευε".

Η αποστολή διάσωσης των προσφύγων, στέφτηκε με επιτυχία αφού κατάφεραν να διασώσουν τους πρόσφυγες.

Keywords
Τυχαία Θέματα