Μαροκινοί έμποροι χασίς μποϊκοτάρουν τo Ισραήλ ως ένδειξη αλληλεγγύης σε Γάζα

Οι Μαροκινοί πωλητές χασίς φέρεται να αρνούνται να πουλήσουν κάνναβη σε εμπόρους ναρκωτικών στο Ισραήλ ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα εγκλήματα των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής στα παλαιστινιακά εδάφη.

«Οι έμποροι χασίς στο Μαρόκο δεν είναι διατεθειμένοι να μας πουλήσουν περισσότερο χασίς είτε απευθείας είτε μέσω μεσάζων», δήλωσε ένας έμπορος ναρκωτικών στα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

«Από τον πόλεμο, έχουμε χάσει πολλά χρήματα. Δεκάδες εκατομμύρια σέκελ τουλάχιστον», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ισραηλινού μέσου Moka, έμποροι ναρκωτικών

που πουλούσαν κάνναβη στα βουνά Ριφ στο βόρειο τμήμα του Μαρόκου αποφάσισαν να σταματήσουν να συναλλάσσονται με Ισραηλινούς εγκληματίες μετά τα συνεχιζόμενα εγκλήματα πολέμου του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων.

Το μαροκινό χασίς θεωρείται το πιο ποιοτικό στον κόσμο και η τιμή του αυξάνεται συνεχώς.

Η τιμή ενός κιλού μαροκινού χασίς μπορεί να φτάσει τις 300.000 NIS (81.700 δολάρια) στο Ισραήλ, ανέφερε η Moka επικαλούμενη έναν Ισραηλινό εγκληματία. Ο συνεχιζόμενος πόλεμος του Ισραήλ στην Παλαιστίνη έχει σκοτώσει τουλάχιστον 28.000 ανθρώπους, οι περισσότεροι εκ των οποίων παιδιά και πολίτες.

Η επιθετικότητα του Ισραήλ έχει πυροδοτήσει εκτεταμένες εκστρατείες μποϊκοτάζ σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του Μαρόκου, με στόχο ισραηλινές εταιρείες ή φιλο-ισραηλινές μάρκες.

Τα Starbucks και τα McDonalds ήταν ο κύριος στόχος για τις εκτεταμένες εκστρατείες μποϊκοτάζ. Από την έναρξη του αιματηρού πολέμου του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, τα Starbucks υπέστησαν ζημιές δισεκατομμυρίων δολαρίων και μείωσαν τις ετήσιες προβλέψεις πωλήσεων.

Η εταιρεία παραδέχτηκε ότι οι πωλήσεις της στη Δυτική Ασία δέχονται πλήγμα. Η υποστήριξη για την Παλαιστίνη έχει επίσης επηρεάσει τις πωλήσεις της εταιρείας στα υποκαταστήματά της στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Εν τω μεταξύ, η McDonalds ανέφερε ότι έχασε τους στόχους πωλήσεών της για πρώτη φορά εδώ και τέσσερα χρόνια. Η αξία της μετοχής της εταιρείας μειώθηκε κατά 4% καθώς οι πωλήσεις μειώθηκαν.

Άλλα franchise έχουν επίσης επηρεαστεί από τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένων των Burger King, KFC και Pizza Hut, καθώς και μάρκες όπως η Coca Cola Pepsi, η Puma και το Zara. Αυτές οι εταιρείες είτε έχουν εκφράσει ανοιχτή υποστήριξη στο Ισραήλ είτε έχουν οικονομικούς δεσμούς με το Ισραήλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα