Συνάντηση ΠτΒ με τον Βρετανό Αναπληρωτή Πρωθυπουργό

Συνάντηση εργασίας με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της βρετανικής κυβέρνησης Ντέιμιαν Γκριν, είχε ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρης Συλλούρης, ανοίγοντας το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψής του στο Λονδίνο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Υπουργικού Συμβουλίου δίπλα στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Οι βασικοί άξονες της συζήτησης ήταν το Brexit και το Κυπριακό. Ο κ. Συλλούρης έθεσε το ζήτημα της προστασίας των δικαιωμάτων των Κυπρίων της Βρετανίας μετά από την έξοδο της χώρας από την ΕΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες,

πήρε διαβεβαιώσεις από τον κ. Γκριν ότι η βρετανική κυβέρνηση επιθυμεί την προστασία των δικαιωμάτων των Ευρωπαίων κατοίκων της χώρας, με τη μικρότερη δυνατή αναστάτωση.

Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, ο Πρόεδρος της Βουλής παρουσίασε τις κυπριακές θέσεις, τονίζοντας ότι η λύση του προβλήματος δεν μπορεί να περιλαμβάνει εγγυήσεις και κατοχικά στρατεύματα.

Το πρόγραμμα της Δευτέρας περιλαμβάνει, επίσης, συναντήσεις του Πρόεδρου της Βουλής με τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μ. Βρετανίας Γρηγόριο, την Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για θέματα Εξόδου από την ΕΕ Χίλαρι Μπεν, τον Γενικό Γραμματέα του Κοινοβουλευτικού Συνδέσμου Κοινοπολιτείας Ακμπάρ Καν και τον Γενικό Γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού Κιτάκ Λι.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα