Μαρκ από άλλον πλανήτη! (video)

Ο Μαρκ Μάρκεθ χάρη σ' έναν εξωπραγματικό χρόνο κατάφερε να διαλύσει τα χρονόμετρα (πετυχαίνοντας απόλυτο ρεκόρ πίστας) και πήρε την pole position στο Μπρνο. Δεύτερος ο Λορένθο, τρίτος ο Ιανόνε, έμπλεξε στην κίνηση ο Ρόσι.

Είναι, πασιφανώς, «θυμωμένος» από την αρχή της χρονιάς: πέρυσι είχε αναπτύξει την κακή συνήθεια να πέφτει πολύ χαμηλά- για την ακρίβεια στο οδόστρωμα-, με αποτέλεσμα να χάσει με συνοπτικές διαδικασίες την ευκαιρία να κάνει το... χατ-τρικ στους τίλους (2013-2014 είχε στεφθεί πρωταθλητής).

Με τον Χόρχε να μοιάζει έτοιμος να πάρει την pole στην Τσεχία, ο Μαρκ στην τελευταία του προσπάθεια διέλυσε, κυριολεκτικά, τα χρονόμετρα (1:54.596, απόλυτο ρεκόρ πίστας) και πήρε την μηχανοκίνητη μπουκιά από το στόμα του συμπατριώτη του.

Ο περσινός παγκόσμιος πρωταθλητής έμεινε δεύτερος και... παραπονεμένος, με τον θριαμβευτή της Αυστρίας Ιανόνε να συμπληρώνει την πρώτη σειρά της εκκίνησης. Αλέιξ Εσπαργκαρό, Μπαρμπερά, Ρόσι (που έμπλεξε στην κίνηση στην τελευταία του γρήγορη προσπάθεια και έμεινε μοιραία 6ος), Ντοβιτσιόζο, Βινιάλες, Πεντρόσα και Κράτσλοου συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα.

Ο Μάρκεθ, λοιπόν, Μάρκ-αρε και αυτή την pole και δείχνει αποφασισμένος να συνεχίσει τα μαθήματα ηρεμίας που ξεκίνησε το 2016: τις αλλεπάλληλες νίκες.

Ο «θυμός» που αποκόμισε από την περσινή σεζόν, μόνο έτσι περνάει...

Outstanding lap from @marcmarquez93

All the more impressive considering the final sector #VR46 overtake!

Keywords
Τυχαία Θέματα