Μαλάς-ΕΤΥΚ τα είπαν για αποκατάσταση κουρεμένων Τα. Προνοίας

Η αποκατάσταση των κουρεμένων Ταμείων Προνοίας και η αθέτηση από πλευράς Κυβέρνησης των δεσμεύσεων που δόθηκαν το 2013, ήταν το κύριο θέμα συζήτησης που είχε αντιπροσωπεία της Ένωσης Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου (ΕΤΥΚ), με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα Χρίστο Παναγiδη, με τον υποψήφιο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Σταύρο Μαλά.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της ΕΤΥΚ, η συνάντηση, που έγινε την περασμένη Δευτέρα, ύστερα από αίτημα του κ. Μαλά, είχε ως στόχο τη γνωριμία με την ηγεσία της Οργάνωσης

και την ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών για θέματα που απασχολούν τους τραπεζοϋπαλλήλους και επικράτησε θετικό και εποικοδομητικό κλίμα.

Ο κ. Μαλάς εξέφρασε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, "την πλήρη στήριξή του στις θέσεις της Οργάνωσής μας και ανέφερε ότι το κούρεμα των Ταμείων Προνοίας αποτελεί μια τεραστία κοινωνική αδικία, που θα πρέπει να αποκατασταθεί".

Αναφέρεται, επίσης, ότι ο κ. Μαλάς εξήρε τον ρόλο που διαδραματίζει η ΕΤΥΚ, ως ο αρμόδιος φορέας που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των τραπεζικών υπαλλήλων, ενώ κοινή ήταν η διαπίστωση ότι, βασικό συστατικό στις προσπάθειες που καταβάλλονται για οικονομική ανάπτυξη, είναι η ενίσχυση του κοινωνικού διαλόγου αλλά και η προσήλωση όλων -και ιδιαίτερα του κράτους- στη διαφύλαξη των εργασιακών θεσμών, ούτως ώστε να βρίσκονται λύσεις στα προβλήματα που προκύπτουν στα πλαίσια του θεσμοθετημένου διαλόγου και να διατηρείται η τόσο πολύτιμη, ιδιαίτερα την τρέχουσα περίοδο, εργατική ειρήνη και ηρεμία.

Προστίθεται ότι θέμα της συνάντησης ήταν η αποκατάσταση των κουρεμένων Ταμείων Προνοίας και η αθέτηση από πλευράς Κυβέρνησης των δεσμεύσεων που δόθηκαν το 2013, γεγονός που ξεκάθαρα στοχοποιεί, όπως αναφέρεται, τους τραπεζικούς υπαλλήλους, αλλά πλήττει ταυτόχρονα, τόσο τον ιερό θεσμό των Ταμείων Προνοίας όσο και την αξιοπιστία του ίδιου του κράτους έναντι των πολιτών του.

Στην ανακοίνωση, η ΕΤΥΚ αναφέρει, επίσης, ότι το επόμενο διάστημα σκοπεύει να καλέσει στο οίκημά της όλους τους υποψηφίους Προέδρους, που στηρίζονται από κοινοβουλευτικά κόμματα, ούτως ώστε να δοθεί η ευκαιρία στα μέλη της, πριν από τις εκλογές, να ακούσουν τις θέσεις τους και να τις αξιολογήσουν ανάλογα, και προσθέτει ότι προτού συνέλθουν τα συλλογικά της όργανα για αξιολόγηση της κατάστασης, αναμένει την πραγματοποίηση της συνάντησης με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Εάν δεν υπάρξει αναθεώρηση της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου, θα καλέσουμε τα συλλογικά μας όργανα για να λάβουν όλες τις δέουσες αποφάσεις, με στόχο να διαφυλάξουμε τα δικαιώματα των μελών μας, που καταπατούνται κατάφωρα, αλλά και για να αποκαταστήσουμε με κάθε τρόπο την αδικία που συντελείται εις βάρος μας, απαιτώντας υλοποίηση των Κυβερνητικών Δεσμεύσεων», καταλήγει η ΕΤΥΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα