Μαλάς: Ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι πολύ σημαντική για εμάς, δήλωσε ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς, σημειώνοντας πως στο δικό του πρόγραμμα η ενίσχυση της τοπικής αυτοδιοίκησης θα έχει συγκεκριμένο επιμερισμένο ποσοστό προϋπολογισμού.

Σε δηλώσεις του, στο πλαίσιο περιοδείας του και κατά την επίσκεψη του στο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου, ο κ. Μαλάς ανέφερε πως δεν συμφωνούν με τη μείωση των δήμων, αλλά συμφωνούν

με συμπλεγματοποίηση δήμων και υπηρεσιών και αναβάθμιση όλων των υπηρεσιών, έτσι ώστε να υπάρχει και ηλεκτρονική διακυβέρνηση και μείωση του κόστους.

Θα πρέπει, συνέχισε, οι πολίτες να συμμετέχουν μέσω των δημοψηφισμάτων στη λήψη αποφάσεων. Ο κ. Μαλάς είπε ακόμη πως η τοπική αυτοδιοίκηση έχει ένα σημαντικότατο ρόλο στην κοινωνική πολιτική του κράτους, γι` αυτό στο δικό του πρόγραμμα συμπεριλαμβάνεται πρόνοια στήριξης των δήμων για τη δημιουργία υποδομών για βρεφοκομικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία.

Επεσήμανε πως το κράτος δεν έχει δώσει τη δέουσα στήριξη και η χώρα μας υποφέρει από υπογεννητικότητα λόγω αυτής της έλλειψης.

Ο κ. Μαλάς συνεχάρη τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος, και όλους όσοι έχουν συμβάλει στην πολύ καλή δουλειά που γίνεται τα τελευταία χρόνια στην Πάφο. Είπε πως η προσπάθεια κορυφώνεται και έχουν δημιουργηθεί πάρα πολλά έργα τα οποία πραγματικά αλλάζουν την όψη της Πάφου, και αυτό συνέχισε έχει ενισχυθεί και από το γεγονός ότι η Πάφος είναι η ΠΠΕ.

Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο κ. Φαίδωνος για την επίσκεψη του κ. Μαλά στο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου. Στο πλαίσιο της επίσκεψης, είπε ο κ. Φαίδωνος, ανταλλάξαμε απόψεις, και ενημερώσαμε τον κ. Μαλά για τα εν εξελίξει έργα που έχουν ολοκληρωθεί αλλά και για τους επόμενους προγραμματισμούς.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πάφου, έγινε συζήτηση για όσα περιλαμβάνονται στον πρόγραμμα του κ. Μαλά και αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση.

Πρόσθεσε πως σε πάρα πολλά πράγματα, αν όχι σε όλα, συμφώνησαν για κάποια πράγματα που πρέπει να τύχουν αλλαγής και να εκσυγχρονιστούν γύρω από την τοπική αυτοδιοίκηση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα