Μαλαισία: Η έρευνα FBI-Interpol για ψευδείς βόμβες σε σχολεία οδηγεί Κύπρο

Η Βασιλική Αστυνομία της Μαλαισίας (PDRM) συνεργάστηκε με FBI και την Interpol σχετικά με την υπόθεση ψευδών απειλών για βόμβες σε πολλά σχολεία της χώρας με την άκρη του νήματος να βρίσκεται στην Κύπρο. Σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα, ο διευθυντής του Τμήματος Εγκληματικών Ερευνών (CID) Datuk Seri

Mohd Shuhaily Mohd Zain είπε ότι η υπόθεση αφορούσε επίσης εγκλήματα στον κυβερνοχώρο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η έρευνα είναι ακόμη σε εξέλιξη και σε μια συνεργατική δράση από την Τζαμάικα, το Τρινιντάντ Τομπάγκο καθώς και το FBI και την Ιντερπόλ για τον εντοπισμό του συνδέσμου ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της εμπλεκόμενης απειλής.

«Γίνονται επίσης έρευνες για τον εντοπισμό κινήτρων πέραν των προσπαθειών για τον εντοπισμό των δραστών.

«Με βάση την αναφορά της αστυνομίας, όλα τα email στάλθηκαν από τον αποστολέα με τον ίδιο τομέα που είναι «beeble.com» χρησιμοποιώντας το όνομα «Taktstorer» που είναι γερμανικό που σημαίνει ταραχοποιός», είπε σε συνέντευξη Τύπου στο Bukit Aman.

Ο Mohd Suhaily είπε, το 'beeble.com' είναι ένας πάροχος  με email end-to-end κρυπτογράφηση που παρέχεται από τη Sikneco Technologies LTD και είναι εγγεγραμμένος στην Κυπριακή Δημοκρατία.

«Το ίδιο απειλητικό email στάλθηκε σε πολλά σχολεία στην Τζαμάικα στις 12 Νοεμβρίου χρησιμοποιώντας τον ίδιο πάροχο συστήματος email με διαφορετικά ονόματα λογαριασμών.

Keywords
Τυχαία Θέματα