Μ. Σχοινάς: Για επαφές στο Ισραήλ και στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη

Για επαφές στο Ισραήλ καθώς και στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη βρίσκεται από την Κυριακή ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, σύμφωνα με ανακοίνωση της Κομισιόν.

Όπως αναφέρεται, ο κ. Σχοινάς βρίσκεται στο Ισραήλ για να συζητήσει τη συνεργασία της ΕΕ με τη χώρα στους τομείς των δεξιοτήτων, της εκπαίδευσης και της καινοτομίας, καθώς και για τις κοινές προσπάθειες για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού.

Τη Δευτέρα, ο κ. Σχοινάς είχε προγραμματιστεί να προλογίσει

μαζί με τον ΥΠΕΞ Έλι Κοέν, το σεμινάριο υψηλού επιπέδου ΕΕ - Ισραήλ για την καταπολέμηση του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και του αντισημιτισμού.

Στη συνέχεια επρόκειτο να ταξιδέψει στη Ραμάλα για συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Παλαιστινιακής Αρχής Μοχάμαντ Σταγιέχ.

Επίσης στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται επισκέψεις του Αντιπροέδρου σε θρησκευτικούς χώρους και συναντήσεις με θρησκευτικούς ηγέτες στην Ιερουσαλήμ, συμπεριλαμβανομένου του Ορθόδοξου Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’. Ο κ. Σχοινάς θα συνοδεύεται από τον ειδικό απεσταλμένο της ΕΕ για την προώθηση της θρησκευτικής ελευθερίας εκτός της ΕΕ, Φρανς φαν Ντέλε.

Την Τρίτη, ο κ. Σχοινάς θα επισκεφθεί το πάρκο προηγμένων τεχνολογιών στο Μπερ Σεβά, θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Πανεπιστημίου Μπεν-Γκουριόν του Νεγκέβ, και θα πραγματοποιήσει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με φοιτητές και ερευνητές του Ερευνητικού Κέντρου Σύγχρονων Ευρωπαϊκών Σπουδών Σιμόν Βέιλ.

Την Κυριακή, ο κ. Σχοινάς συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ισραήλ, Ιτσχάκ Χέρτζογκ, και μίλησε στην έναρξη του Παγκόσμιου Φόρουμ της Αμερικανικής Εβραϊκής Επιτροπής. Επισκέφθηκε επίσης το Γιαντ Βασσέμ για να αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα του Ολοκαυτώματος και να συζητήσει τη στήριξη της ΕΕ για την προώθηση της μνήμης του Ολοκαυτώματος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα