Λύτρωση στο 90' στο "αντίο" του Τότι (φώτος-video)


Η Ρόμα νίκησε 3-2 την Τζένοα, χάρη σε γκολ του Περότι στο 90', έτσι κατέκτησε την 2η θέση και έξασφάλισε τη παρουσία της στους ομίλου του Champions League. Γιορτή στο τελευταίο ματς του Τότι με τη φανέλα της Ρόμα(Δείτε εδώ)

Το τελευταίο ματς του Φραντσέσκο Τότι με τη φανέλα της Ρόμα συνδυάστηκε με επιτυχία για τους "τζαλορόσι", καθώς νίκησαν 3-2 την Τζένοα στο "Olimpico", έτσι τερμάτισαν στην

δεύτερη θέση της βαθμολογίας, η οποία τους δίνει θέση στους ομίλους του Champions League.

Έπειτα από ένα συγκλονιστικό ματς, ο Ντιέγκο Περότι λύτρωσε την ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι στο 90', έτσι πίκρανε τη Νάπολι, η οποία νίκησε 4-1 στο "Luigi Ferraris" τη Σαμπντόρια, αλλά τερμάτισε τρίτη και θα παίξει στα προκριματικά.

Ενώ ακόμη ο Φραντσέσκο Τότι δεν είχε σταματήσει να χαιρετά και αποθεώνεται απ'τους οπαδούς της Ρόμα, ο Πιέτρο Πελέγκρι "πάγωσε" το "Olimpico", καθώς άνοιξε το σκορ για την Τζένοα μόλις στο 3ο λεπτό.

Πρόκειται για ο Μουάζ Κιν της Γιουβέντους 16άχρονο στράικερ που ξεκίνησε μόλις για πρώτη φορά στην 11άδα, ενώ είχε άλλες δύο συμμετοχές, μπαίνοντας ως αλλαγή στο 88' στο ματς με την Τορίνο και στο 87' στο ματς με την Κιέβο.

Το Σάββατο έγινε ο πρώτος παίκτης που σκοράρει στη Serie A και έχει γεννηθεί το 2000, αλλά μία μέρα μετά ο Πιέτρο Πελέγκρι έγινε ο πρώτος που σκοράρει και έχει γεννηθεί το 2001 (17 Μαρτίου). Είναι 16 ετών και 71 ημερών, με το νεότερο παίκτη που έχει σκοράρει στην Serie A να είναι ο Αμαντέο Αμαντέι της Ρόμα, σε ηλικία 15 ετών και 287 ημερών (το 1937).

Η αντίδραση της Ρόμα ήταν άμεση, με τον Έντιν Τζέκο στο 10' να ισοφαρίζει σε 1-1 με το 29ο φετινό του τέρμα, το ημίχρονο όμως ολοκληρώθηκε χωρίς άλλο τέρμα και ο Λουτσιάνο Σπαλέτι έδωσε εντολή στον Τότι για ζέσταμα με την έναρξη του δευτέρου 45αλέπτου.

Ο "καπιτάνο" πέρασε στο ματς στο 54' αντί του Μοχάμεντ Σαλάχ, δεν χάρηκε πολύ ο Αιγύπτιος, αλλά προσπάθησε να το κρύψει, φίλησε τον Τότι και έκατσε στον πάγκο.

Από σέντρα του αρχηγού, ο Στεφάν Ελ Σααραουί έχασε σπουδαία στο 68', με την κεφαλιά του να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Λαμάνα, αλλά ένα λεπτό αργότερα ο Ιταλο-Αιγύπτιος εξτρέμ της Ρόμα αντικαταστάθηκε από τον Περότι.

Στο 74' τελικά ήρθε η ολοκλήρωση της ανατροπής, με τον Τζέκο να γίνεται δημιουργός, καθώς έκανε το γύρισμα, ο Ντε Ρόσι πήγε πρώτος στην μπάλα απ'τον Τότι και σούταρε από κοντά, κάνοντας το 2-1.

Μόλις πέντε λεπτά όμως κατάφερε η Ρόμα να διατηρήσει το προβάδισμα, καθώς στο 79' ο Λάζοβιτς ισοφάρισε 2-2 με κοντινή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, έπειτα από εξαιρετική σέντρα του Λασάλτ και κακό υπολογισμό του Στσέσνι.

Λίγο έλειψε μάλιστα οι Γενοβέζοι να κάνουν ανατροπή στην ανατροπή στο 82', καθώς ο Λάζοβιτς έφυγε στην αντεπίθεση, αλλά η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι μετά το πλασέ του, αφού είχε βρει και στο σώμα του Στσέσνι.

Αφού δεν έγινε το 2-3, έγινε το 3-2 για τη Ρόμα στο 90', με τον Ντιέγκο Περότι να σκοράρει με κοντινό σουτ, έπειτα από νέα ασίστ του Τζέκο, έτσι η Ρόμα πήρε τη νίκη που την έστειλε απευθείας στους ομίλους του Champions League, μέσω της 2ης θέση.

Keywords
Τυχαία Θέματα