Λύπη Υπ. Μεταφορών για την ταλαιπωρία πολιτών λόγω διαμαρτυρίας οδηγών ταξί

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων μέσω ανακοίνωσης εκφράζει την λύπη του για την ταλαιπωρία των χιλιάδων συμπολιτών μας κατά την σημερινή δίωρη διαμαρτυρία των επαγγελματιών οδηγών ταξί.

Περαιτέρω επιθυμεί να ενημερώσει ότι τα αιτήματα των επαγγελματιών οδηγών ταξί είχαν τεθεί επί τάπητος πριν την προγραμματισμένη διαμαρτυρία, εν τούτοις η Συντεχνία Ιδιοκτητών και Επιχειρηματιών Ταξί

Λευκωσίας δεν ανέστειλε την διαμαρτυρία.

Συγκεκριμένα, αναφορικά με το αίτημα των επαγγελματιών οδηγών ταξί για χρήση της λεωφορειολωρίδας από το ΓΣΠ μέχρι την είσοδο της Λευκωσίας, στα φώτα «Καλησπέρα», αναφέρεται ότι ενημερώθηκαν με επιστολή στις 29 Σεπτεμβρίου 2023 ότι αυτό θα ήταν εφικτό από τις 4 Οκτωβρίου 2023.

Σε σχέση με την μεταφορά επιβατών με αμοιβή από μη αδειούχους επαγγελματίες οδηγούς ταξί («πειρατεία»), το Υπουργείο σημειώνει ότι έχουν ήδη γίνει οι σχετικές διαβουλεύσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και το νομοσχέδιο είναι έτοιμο για να σταλεί στη Νομική Υπηρεσία για νομοτεχνικό έλεγχο.

Τέλος, αναφέρεται ότι το Υπουργείο θεωρεί τους επαγγελματίες οδηγούς συνεργάτες του και τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο θα αντιμετωπιστούν στο πλαίσιο της εύρυθμης λειτουργίας των δημοσίων μεταφορών.

Διαβάστε επίσης: Απειλούν μέχρι και με επ' αόριστον απεργία οι ταξιτζήδες-Τελεσίγραφο 30 ημερών

Keywords
Τυχαία Θέματα