Λοΐζου: Δεν τίθεται θέμα κλεισίματος του ΚΟΤ

Ούτε απόφαση ούτε και υπόνοια υπάρχει για κλείσιμο του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού (ΚΟΤ), δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του ΔΣ του Οργανισμού Αγγελος Λοΐζου, τονίζοντας την ανάγκη ύπαρξης του οργανισμού για την προώθηση του τουρισμού.

Ο κ. Λοΐζου, κληθείς να σχολιάσει ψιθύρους που κυκλοφορούν, είπε πως “είναι γεγονός και εγώ κλήθηκα από τις συντεχνίες για να διασκεδάσω τους φόβους τους. Όντως ψίθυροι υπάρχουν αλλά τους απάντησα με γεγονότα και με πράξεις που νομίζω τους άφησα ικανοποιημένους”.Εξήγησε

ότι όλες οι συζητήσεις που γίνονται τώρα είναι έντονες για πιθανό κλείσιμο του Οργανισμού και συνήθως εντατικοποιούνται με την κάθοδο της τρόικας.“Εγώ νιώθω όμως ότι είναι το αντίθετο. Υπάρχει μια έντονη προσπάθεια πως ο ΚΟΤ ενδυναμώνεται κυρίως για το θέμα της προώθησης του τουρισμού στο εξωτερικό, λαμβάνοντας υπόψη τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν από τη Ρωσία. Έτσι δεν βλέπω να υπάρχει καμία ούτε απόφαση ούτε υπόνοια για κλείσιμο του ΚΟΤ”, πρόσθεσε.3 Φεβρουαρίου οι απαντήσεις Χαννίδη για παρατηρήσεις του Γ. ΕλεγκτήΣτις 3 Φεβρουαρίου, ημέρα που θα συνεδριάσει το ΔΣ του ΚΟΤ, ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Μάριος Χαννίδης κλήθηκε να δώσει απαντήσεις στα μέλη του Συμβουλίου για σημεία που εγείρει ο Γενικός Ελεγκτής στις εκθέσεις του.“Ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία από το Συμβούλιο και ο ΓΔ κλήθηκε να δώσει τις απόψεις του και γραπτώς και προφορικώς προς το ΔΣ αναφορικά με τα θέματα που έχουν εγερθεί από τον Γενικό Εισαγγελέα στις διάφορες εκθέσεις. Μιλούμε για γεγονότα μέχρι το 2013, την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή που χρήζουν κάποιας απάντησης και κλήθηκε να απαντήσει για να σχηματίσουμε κι εμείς την άποψη για τα παρακάτω”, είπε ο κ. Λοΐζου.Προσπάθεια η μείωση από ρωσική αγορά για 2015 να κρατηθεί στο 25%Ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΚΟΤ, αναφερόμενος στις στις προσπάθειες που γίνονται για την αντιστάθμιση της μείωσης από τη ρωσική αγορά φέτος, είπε πως “έχουμε αναλύσει όλες τις χώρες, έχουμε και τις στατιστικές του 2014. Είδαμε τις χώρες, όπου υπάρχει η προοπτική για ανάπτυξη, όπως Γαλλία, Ελβετία, Ολλανδία, Αυστρία, Αραβικός Κόλπος, Ισραήλ και προσπαθούμε να μεγιστοποιήσουμε το όφελος ή την ανάπτυξη που μπορούν αυτές οι αγορές να μας δώσουν διότι γνωρίζουμε ότι η ρωσική αγορά πανευρωπαϊκά και παγκοσμίως έχει μειωθεί ήδη το 2014 κατά 50%. Στην Κύπρο το 2014 είχαμε και αύξηση 5%. Οι μόνες χώρες που είχαν αύξηση το 2014 από τη ρωσική αγορά ήταν η Τουρκία και η Κύπρος”.Το 2015, συνέχισε, λόγω της συναλλαγματικής, των κυρώσεων από την ΕΕ στη Ρωσία αναμένουμε ότι θα υπάρχει μείωση. Εμείς ευελπιστούμε να κρατήσουμε τη μείωση στο 25% που αυτό θα μας βοηθήσει να το καλύψουμε με τις αυξήσεις που αναμένουμε από τις άλλες χώρες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα