Λουρουτζιάτης: Όχι σε προσωρινή χρησιμοποίηση της Λάρνακας

Η όποια απόφαση παρθεί τελικά για την αποδοχή ή όχι του αιτήματος για παράταση των υποστηρικτικών υπηρεσιών προς τις ενεργειακές εταιρείες στο λιμάνι της Λάρνακας, θα πρέπει να είναι συνειδητή και να λαμβάνει όλους τους παράγοντες υπόψη, δηλώνει ο Δήμαρχος Λάρνακας, ενόψει της κρίσιμης συνεδρίας του Δημοτικού Συμβουλίου την ερχόμενη Δευτέρα. Παράλληλα λέει όχι σε προσωρινή χρησιμοποίηση της Λάρνακας χωρίς κανένα όφελος για την πόλη.

Μιλώντας στην εκπομπή του Star 93,7, Καλημέρα Λάρνακα

με την Έλενα Παπαμιχαήλ, και σχολιάζοντας το σχετικό δημοσίευμα του SigmaLive, ο Αντρέας Λουρουτζιάτης παραδέχθηκε ότι η Λάρνακα βρίσκεται σήμερα ενώπιον ενός διλήμματος που αφορά το μέλλον της πόλης.

Όπως είπε, η όποια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα πρέπει να είναι μια συνειδητή επιλογή και όχι μια απόφαση κάτω από την πίεση άλλων εκβιαστικών δεδομένων. Αντιλαμβανόμαστε είπε τη σημασία του εθνικού στόχου της ενέργειας για την πατρίδα μας και το σεβόμαστε.

«Πρέπει να ζυγίσουμε τη σημασία αυτού του τομέα και να θέσουμε αυτά τα ερωτήματα που έχουν τεθεί στις εταιρείες. Να θέσουμε το θέμα της καλύτερης χωροθέτησης στο λιμάνι, γιατί αυτή τη στιγμή έχουν δοθεί χώροι με κάποια τυχαία διάταξη», ανέφερε.

Παράλληλα είπε θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η προσήλωση της πόλης στο θέμα της τουριστικής ανάπτυξης, η μετακίνηση των εγκαταστάσεων των πετρελαιοειδών, καθώς και οι άλλες προσπάθειες που γίνονται για αύξηση του τουριστικού μεριδίου της Λάρνακας.

«Θα πρέπει να αξιολογηθεί αν τέτοια δραστηριότητα μπορεί ή όχι να συνυπάρξει με τα πιο πάνω λαμβάνοντας υπόψη και τη φύση των δραστηριοτήτων αν αυτές είναι logistics όπως αναφέρεται και τι σημαίνουν αυτές οι δραστηριότητες για την περιοχή», εξήγησε.

Παράλληλα τόνισε πως θα πρέπει να διευκρινηστούν αρκετά που αφορούν τον προγραμματισμό και την φύση των εργασιών στο λιμάνι, ενώ αναφέρθηκε και στις προοπτικές και τις θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν σε περίπτωση που τελικά εγκριθεί το αίτημα.

«Η δική μου προσωπική θέση είναι ότι αν η παράταση σημαίνει ότι όλες αυτές οι εταιρείες θα μετακινηθούν κάπου αλλού και απλώς η λάρνακα θα χρησιμοποιηθεί για ένα χρονικό διάστημα για την εξυπηρέτηση των εθνικών στόχων, ουσιαστικά δεν θα μπορέσει να αντλήσει όλα εκείνα τα οφέλη για τα οποία μιλούμε. Σε αυτή την περίπτωση η απάντηση είναι ξεκάθαρη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος ερωτηθείς κατά πόσον υπάρχει κάτι συγκεκριμένο αναφορικά με τα αντισταθμιστικά μέτρα, ο Δήμαρχος Λάρνακας, είπε πως ο ίδιος επιθυμεί να είναι φειδωλός αν και σημείωσε πως ισχύουν κάποιες προθέσεις.

[email protected]

Keywords
Τυχαία Θέματα